Wednesday 1 April 2015

Bourjois Silk Edition Powder & 123 Perfect CC Eye Cream

Здравейте, момичета!

Не знам доколко сте любители на пудрите, но за мен това е един от най-често ползваните продукти. Да, опитвам се да ги заменям с матиращи листчета, но няма нищо по-хубаво от една добра пудра в критично мазните ситуации... Затова и днес ще си говорим основно за една такава, плюс коректор в добавка :)


Bourjois Silk Edition Compact Powder е перфектната финиш пудра - подчертавам го, защото така и не намери своето място в чантата ми. Причината е ужасния апликатор-гъба и това, че кутийката е квадратна и не мога да намеря свястно пухче за нея (само кръгли намирам и не ми се побират). Пробвах да си нося сгъваема четка, но просто не ми е удобно... 


Като изключим тази доста сериозна недомислица, си представете перфектна фино смляна текстура, безтегловен матов финиш и съвсем ненатрапчив, сливащ се перфектно с тена нюанс. В добавка, тази пудра осигурява поне 3-4 часа без лъщене, ако се нанесе като фиксация над BB/CC/фон-дьо-тен. Също така, не забелязвам натрупване или събиране покрай сухи местенца :) Няма прикритие на порите почти, за съжаление. Откъм аромат не мога да дам инфо, защото пухчето миришеше силно на гума и тази миризма се е пропила в самата пудра... 


Кутийката е като на "био" пудрата на марката, но е по-малка, без отделно място за пух. Капакът е с доста солидно огледало и се върти на 360 градуса, което понякога влиза в употреба. Като цяло опаковката е здрава и не създава проблеми.

Определено съм доволна и ако променят пухчето/направят опаковката кръгла - бих купила пак!


И накратко за един коректор, който заглеждах доста време. Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream е коректор-грижа за околоочния контур, който неутрализира сухотата и умората. Напълно съгласна! Леката кремообразна текстура се разнася и приляга перфектно, а цветът действа озаряващо и прикриващо. Не е плътно, но за мен е перфектно - няколко часа, пардон - седмици, сън отгоре :) Не се събира при бръчици, не стои сухо и неестествено, даже има нужда от лека фиксация с пудра. Един наистина добър продукт откъдето  да го погледнеш :)



Опаковката е малко нестандартен тип писалка. Силиконовият накрайник, с който първоначално помислих, че трябва да разнасям продукта, е всъщност само за да направите няколко точици и после да ги доразнесете с пръсти. Иначе опъва кожата. Има малко засъхване на върха на накрайника между ползванията, но не е неприятно. Отдавна не бях срещала, коректор, който да се разбира толкова добре със зоната под очите ми и това определено е покупка, която ще повторя!


Пробвали ли сте продуктите? Аз лично все повече се убеждавам, че Bourjois е една от онези марки, които ме разочароват наистина рядко - просто са добри :)

12 comments:

  1. Този коректор много ми хареса и на мен, наистина озарява прекрасно без да стои изкуствено или "намазано", а и цветът ми пасва идеално. Цената за такова скромно количество обаче ми се струва леееко завишена и май само това ме спира да го купя за 3ти или 4ти път (междувременно намерих и други сполучливи алтернативи на по-добра цена) Пудра рядко ползвам, особено пък с цвят и особено пък с гъбичка, но това не ме спира да търся "идеалната". Може би някой ден...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Този тип коректори са доста икономични и за мен цената си е съвсем ок :) А перфектните пудри са корейските - проблемът е, че са все светли...

      Delete
    2. ами явно аз се оливам с този коректор, понеже при мен свършва за месец и половина при почти ежедневно ползване (но не само под очите) харесва ми, какво да правя и така голямо мазане пада :))

      Delete
    3. Дам, май забравих да спомена в ревюто, че е добър и за озаряване на "тъмните" местенца по лицето, но за там фиксирам задължително с пудра.

      Delete
  2. Коректорът и на мен ми харесва супер много и също ми се струва доста икономичен - трети месец почти всекидневно ползване, не е показал признаци на привършване. Малко кофти ми се струва само, че заради тази опаковка няма да мога да го "изцедя" до край :D Но то с кой ли продукт не е така. ;] Дано да имам възможност да пробвам и някоя корейска скоро ;]
    Пудрата съм я заглеждала, но сега си имам Healthy Balance пак на Bourjois, и ми се струват доста сходни като текстура и действие, така че ще я пропусна ;]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тези писалки са оптималният вариант май за използване докрай, защото буталото стига догоре - практически ще остане само това, което е в "дюзичката" най-горе :) А Healthy Mix на мен ми се стори доста по-тежка на допир, а и нямаше подходящ за мен цвят и я пропуснах. Сега обаче се замислям :)

      Delete
    2. при мен като спре да пуска от писалката, развъртам, или по-точно разглабям долната част и изгребвам остатъка с четка. доста остава така между другото, поне още няколко обилни ползвания

      Delete
    3. Явно има различни видове и механизми и сред тях - тези, които аз съм разглабяла, се изстискваха докрай. Май само тази на Revlon имаше още малко вътре :)

      Delete
  3. Кой е най-любимият ти околоочен коректор?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хммм, труден въпрос :D Харесвам много L'Oreal True Match, сега тествам и един стик на Catrice, който се оказа наистина добър за около очите (нищо, че е стик), харесвам си наистина много и този от публикацията... Може би в различни ситуации бих избрала различен :)

      Delete
  4. Днес след този твой пост отидох решена да си взема този коректор (обожавам Bourjois) и десет минути мазах едното око с него, а другото с Тру Мач, накрая пространството за мазане свърши и за мое учудване си тръгнах с Тру Мач. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Най-добре си е с проба :) Тру Мач е по-покривен, но е наистина жесток коректор :)

      Delete

Thank you for your comment!