Saturday 21 March 2015

Moroccanoil - the Miracle Hair Oil

Предполагам знаете за не особено голямата ми любов към силиконите. За кожата си ги избягвам наистина упорито, а и за косата допреди известно време - докато не осъзнах, че краищата ми отчаяно имат нужда от нещо, което да ги пази от цъфтеж и да ги подхранва. На помощ се притичаха именно силиконите в различни форми, като за да не се натрупват по косъма, измивам редовно с шампоан за пречистване.


След тази прелюдия пристъпвам към може би най-доброто масло за коса, на което съм попадала. Бутилчицата Moroccanoil на тоалетката се превърна в скъпоценната съставка за красотата на косата ми - съдържа арганово масло, което подхранва и предпазва от агресии и пресушаване. Олиото е доста гъсто, жълто-оранжево, с много приятен леко ориенталски аромат. Ароматът почти не се задържа и не се натрапва, което понякога е проблем с маслата за коса.


Как се ползва? Разнасям няколко капки (2-3 максимум) между дланите и нанасям на подсушена с кърпа коса от средата на дължините към крайчетата. Това осигурява наистина лесно разресване, а сушенето със сешоар става мечта - времето се намалява наполовина! Това е наистина голям плюс за дължини като моите, повярвайте ми. Резултатът от цялата процедура е мека и покорна коса, която не се заплита толкова много и през остатъка на деня.

Ако желаете, можете да нанесете капка от олиото и на суха коса - за заглаждане, или при боядисване - за предпазване и подхранване. Този тип продукти могат да се ползват и в маски.


Дизайнът на бутилчицата от 25мл (и на голямата опаковка, разбира се) е доста приятно изчистен, като аптекарско шишенце. Също така тъмното стъкло предпазва максимално самото олио. А кутийките, както и опаковките на останалите продукти от серията, са с много разпознаваем дизайн и цветове - комбинация от оранжево и синьо, която ми допада страшно много, и мисля да заложа на нея през лятото :)

Единственият недостатък за мен е цената - 25мл струват 32лв, а 100мл струват 84лв. Продуктът е изключително икономичен и може би това спасява положението донякъде, но все пак ценовият клас е доста висок.


Moroccanoil се предлага в две разновидности - за всеки тип коса (като в тази публикация) и Light  (за тънки и изсветлявани коси). Любопитна съм и за втория вид и може би следващата ми покупка ще е то :)

Moroccanoil се предлага в селектирани салони за красота в страната - София, Пловдив, Бургас, Варна, Слънчев бряг, Ямбол и Пазарджик. Ако искате, оставете ми в коментар града си и ще ви изброя салоните там :)

Бихте ли пробвали? Кое е любимото ви олио за коса и защо?

* Продуктът ми е предоставен за проба от PR.

21 comments:

  1. Аз го бях пробвала преди години, когато ползвах силикони, но сравнявайки го с чисто арганово масло има същият ефект с голямата разлика, че косата ми диша. Няколко капки арган смесен с капка алое прави същият ефект върху косата :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пробвала съм аргановото масло на Алверде (в комбинация с бадемово е) - няма такъв ужас, супер мазно и тежко. Оттогава внимавам с маслата за коса, които се водят "чисти", био, органични и прочие :D Освен за маски и като добавка към други продукти - друго приложение не виждам за тях върху себе си, за съжаление. А Moroccanoil е толкова леко, че изобщо не се усеща върху косата, с правилното почистване няма и натрупване и задушаване :)

      Delete
    2. Oфф на Алверде е наистина ужасен смеса и аз останах много недоволна,но то няма нищо общо с чисто арганово масло за щастие :)

      Delete
    3. Сега ми запали любопитството :) Можеш ли да ми препоръчаш марка (и за алое)?

      Delete
    4. И за мен маслото на Алверде не струва. Препоръчах го на приятелка (заради добрия състав), а тя ми го даде да си го ползвам. Е, и аз не мога. Отвратително е! :) Напълно споделям мнението на Галя за чист арган. А цените на Moroccanoil са и като на John Masters Organics, които са божествени... Чисти и работещи! :)

      Delete
    5. Тази марка ми е тотално непозната, ще я погледна :)

      Delete
  2. Ползвала съм това масло и много ми харесва. Силикони или не, разлика виждам :) Това за мен е най-важното. В момента използвам това на Macadamia, също ми харесва, нямам никакив оплаквания.

    ReplyDelete
    Replies
    1. На мен Макадамия-та не ми направи никакво по-специално впечатление. Но пък ухаеше жестоко на бисквити, по-приятно ухаещ продукт за коса май не съм засичала :D

      Delete
  3. Не съм си купувала никога и не знам каква да ти препоръчам,но важното е и за двете да са 100% чисти и препоръчително органик. Вземи си колкото се може по малък размер,защото са много икономични,а срокът им е кратък. Пробвай,няма да изгубиш нищо,слагай ги в минимални количества на леко подсушена коса само от средата надолу към краищата и изсуши със сешоар :)
    п.с. Гледай аргана да е марокански,защото има доста ментета :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, гледам много видове има в Ибей, но все леко съмнителни... Щя се поразровя, мерси :)

      Delete
  4. Ибей,има толкова физически магазини за натур козметика вече в България,иди на място,гледай етикети и така е най добре :) Ако вземеш нещо,ще чакам да разкажеш :) За нищо :)

    ReplyDelete
  5. Аз имам също Маронкан ойл, спечелих го от гивауей, 100 мл голямата разфасофка е ,но ползвам по една капка и само в краищата. Не виждам особено голям ефект освен лесното разресване и наистина е ааадски икономичен, но иначе си е просто силикони и няма никакъв особен ефект освен разресването/по никакъв начин не подобрява истински косата и не я подхранва наистина, нито я "лекува". Не знам от сезона или какво, но сега имам зверски косопад, косата ми не се е подобрила по никакъв начин, дори когато се разресва лесно не пада по-малко докато я сресвам, например. Ако не ми беше подарък бих си купила арганово масло със сигурност и то по-евтино от 84 лв :D Така мисля аз поне, а арганово масло има дори в Шумен във всяко био магазинче карат от Зоя, например това: http://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-ZoyaGoesPretty-50-%D0%BC%D0%BB.4990?filters=_D0_B0_D1_80_D0_B3_D0_B0_D0_BD_D0_BE_D0_B2_D0_BE_20_D0_BC_D0_B0_D1_81_D0_BB_D0_BE-s или това : http://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-40-%D0%BC%D0%BB.2667?filters=_D0_B0_D1_80_D0_B3_D0_B0_D0_BD_D0_BE_D0_B2_D0_BE_20_D0_BC_D0_B0_D1_81_D0_BB_D0_BE-s И двете са истински и с произход Мароко :) Не са много като количество, но не струват много, а са много пестеливи както каза Галя, а и срока е малък :) Алое има навсякъде в iHerb на много прилични цени и е истинско, би било по-евтино и удобно да се поръча от там, аз знам, че то има ефект при frizz, намалява бебешките косъмчета, заглажда, подхранва и улеснява разресването... Мисля, че ще са добри попадения. Маслото от жожоба също според мен е страхотно за коса, виж в Зоя или по био магазините :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Този тип масла не са предназначени изобщо за третиране на косопад, а и няма как да третираш косопад с нанасяне от средата към краищата (продуктите за косопад все пак се нанасят в корените) :)

      Мерси за инфото за маслата! Направи ми впечатление при втория линк - има сертификат и лабораторен анализ, което е доста добър начин да предлагаш подобен продукт. Като ще твърдят, че нещо е истинско - така се прави :)

      Delete
    2. Знам че не са за третиране на косопад, но мисълта ми беше друга, затова дадох това само като един пример, попринцип косата ми е много гъста, твърда, дебел косъм, реше се адски трудно (почти е чупила гребени) и се скубе много, като се среша един път пада много коса от всичкото това дърпане и скубане, затова казах, че със силиконовото олио се разресва по-плавно и лесно. В смисъл, че не може да помогне за нещо на косата, само да я направи уж изкуствено да изглежда по-добре... :) Надявам се да ти свършат работа линковете, в Зоя и iHerb има много такива полезни натурални масла със сертификати :)

      Delete
    3. Разбирам те, и при мен ситуацията с ресането е ужас (фина и супер заплитаща се коса), но не страдам толкова от топки отскубани косми, откакто намерих четките от типа на Dessata и Macadamia.

      И затова и търся при продуктите да ми разплитат косата, което най-добре правят силиконите, за съжаление...

      Delete
  6. Аз ползвам подобно олио за коса на Авон, от почти година след всяко миене на косата си. Много съм доволна, израсходва се съвсем малко продук тай като са нужни няколко капки. На много достъпна цена е, помня че си го взех на промоция. И аз имах подобен проблем, суха изтощена коса с цъфтящи краища, мога да кажа че върши добра работа.
    ето и снимка.
    http://www.schwimmerlegal.com/wp-content/uploads/2013/10/maroccan-oil.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сестра ми беше голям фен точно на това масло, но аз така и не го взех. Може да ѝ отмъкна шишенцето за проба :)

      Delete
  7. Аз ползвам олиото на Лореал от две години и съм решила да го изразходвам, защото е към края на годността си. След това и аз се насочвам към безсиликонови масла. Зарибила съм се с използване на природни шампоани (шикакай, сапунени ядки, амла) и някак тези силикони не се вписват в идилийката ми :) Поздрави

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено по-добре да комбинираш с нещо натурално. Но и силиконите в продуктите за коса не са чак такъв ад, ако се отмиват правилно. Олиото на L'Oreal при мен се натрупваше ужасно, но и тогава май нямах навика да ползвам пречистващи шампоани без силикони. Сега имам една опаковка и смятам да дам още един шанс. Самото масло не беше лошо откъм ефект за косъма, по спомен, накъсването не беше толкова проблем :)

      Delete
  8. Леле, колкото статията ми беше интересна, толкова и дискусията след нея :) За това олио слушам отдавна, но цената му ме възпираше. Но пък бих си купила чисто арганово масло за проба.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз все още не съм си взела чисто, а ми се иска да е докато имам от Moroccanoil, за да сравня - добре, че ми напомни :)

      Delete

Thank you for your comment!