Friday 27 February 2015

Freeman Face Masks

Наскоро ми попаднаха няколко сашета маски за лице на Freeman - марка, която помня от тийн годините си с прасковения им скраб. Не се бях замисляла много за тях, но из блоговете все по-често се срещат техни маски и то с добри отзиви - затова и реших и аз да опитам :)


Започвам с ензимната маска с ананас - съдържа плодови екстракти и ензими, които ексфолират кожата. Съдържа и леко абразивни частички, но те се усещат само при отмиване. Маската се нанася на почистено и подсушено лице, изчаква се и се отмива. А резултатът е определено избистрен тен и освежена кожа - бих казала, че тепърва ще се зарибявам по ензимните маски, защото май вече навлизам в годините на сивкавия тен и ми трябва по-различен вид ексфолиация от механичния :)...

Следва маската с въглен и захар - тя е за почистване в дълбочина. Нанася се, изчакват се няколко минутки и се масажира, докато я отмивате. Захарта е доста груба и трябва да се действа внимателно, определено. И честно казано май не забелязах някакъв по-особен ефект, просто заглаждане.

Накрая е маската с авокадо и овесено брашно. Тя ми стана любима, може би заради наличието на глина в състава - осезаемо освежава, почиства и прави кожата супер мека на допир. Нанася се, изчаква се и се отмива с хладка вода. Аз лично ползвам такива маски под душа, за да не губя време, но ако не сте на влажно място сигурно тази маска ще позасъхне.

Общо взето, със сигурност взимам голяма опаковка от маската с авокадо, а бих пробвала и други - хвърлила съм око на тази с морски минерали. Цената на огромна туба от 150мл е около 9лв, което също е плюс :)

Пробвали ли сте и препоръчвате ли нещо на марката?

19 comments:

  1. Любимата ми е с авокадо. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Май тя е и най-популярна, явно има защо :)

      Delete
  2. В кои магазини се предлагат? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Сашетата са от Parfimo, a реален размер има в Елитис и Ремедиум, например (за друго не се сещам в момента, но сто процента има) :)

      Delete
  3. Не знаех, че имат тестери, така ще мога да ги пробвам всичките :) Аз напоследък полудях по маските на Montagne Jeunesse, но никога не се сещам да ги снимам, докато са нови и сега ще правя ревю със снимки на празни опаковки :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз пък никога не пазя опаквки :D Май твоето е по-разумният вариант в крайна сметка :)

      Delete
  4. Най-най-любимият ми шампоан преди години беше техният за обем. За съжаление, маските отново се намират, но много бих се радвала да пуснат повече продукти. След много мислене да взема ли маската с ягоди и шоколад (всеки път я гледам в "Ремедиум"), накрая миналата седмица си взех тази с пъпеш "Медена роса" и лайк - води се успокояваща нощна грижа (да, нанася се вечер и се оставя да действа цяла нощ). Кожата е мекичка, не се омазнява и отежнява, а количеството ще ми стигне за доста време :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пъпеш! Ооо, сега ще я търся, но в Пловдив май не съм я засичала. А иначе нощните маски са супер разпространени сред корейската козметика, но за мен не са особено ефективни... Или поне не намирам разлика с добра нощна грижа. Все пак, щом става дума за пъпеш, няма начин да не я издиря - мерси, че сподели :)

      Delete
  5. Тази с авокадо наистина е супер! Тя ми е единствена на марката, но скоро мисля да си взема още. Бях се навила за тази с въглен, но сега се замислям :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако търпиш по-груби ексфолианти, може би ще ти хареса :)

      Delete
  6. ах, тази ензимната само да ми падне в ръчичките :) тази с въглен също ме заинтригува!

    ReplyDelete
  7. Аз имам голяма опаковка от тази с авокадо и ми е много любима, но не съм пробвала другите :))

    ReplyDelete
  8. Звучат интересно и аз мисля да ги пробвам :))

    ReplyDelete
  9. Определено звучат супер и бих ги пробвала! Особено тази с авокадото..

    п.с. можеш да участваш в giveaway-я ми на http://www.quitealooker.com/

    ReplyDelete
  10. Захарната с въглен също съдържа ензими и това си личи, ако се остави на лицето повече от 8-9 минути. Ананасовата е по-сполучлива, поне за мен. Но и захарната си я обичам, особено като ексфолиант за ръце и крака - нанасям малко количество на суха кожа и търкам силно около 2 минути. Кожата става като масло...
    Авокадовата не ми хареса никак. Морската е подобна на нея, но е без глицерин и е малко по-"почистваща". Не е зле за мен, но не бих повторила.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ясно, не обърнах много внимание на състава на маската с въглен. Все пак е доста грубичка и може би наистина е по-подходяща за загрубели зони, а лицето май не е от тях :D

      Delete
  11. В квартално магазинче попаднах на корейски маски PUREDERM и се оказа, че ги внася пловдивска фирма Комко ООД. Сега ще пробвам пилинга за крака.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, ще се радвам да споделиш после как е - аз още не съм пробвала маска за крака. Пазя едни пилинг чорапчета за пролетта :) А Пюрдерм е готина марка, маските им за лице под формата на лист са много освежаващи :)

      Delete

Thank you for your comment!