Wednesday, 19 November 2014

Movember with SNB

Дамите търсят подкрепа от своите половинки за почти всичко, но понякога и силният пол има нужда от помощ. Или по-скоро от едно напомняне, което обикаля света всеки ноември от повече от десетилетие. Ако октомври е месецът на BCA (Breast Cancer Awareness) - месец за борба с рака на гърдата при жените, ноември е Movember (съчетание от "moustache" и "november") - месец за борба с рака на простатната жлеза при мъжете. И двете заболявания са страшно коварни, ако не се диагностицират навреме, а лошото е, че се прокрадват по терлички... Затова и тези два месеца са посветени на мисията да запазим себе си и любимите хора здрави - чрез профилактика :)


Ако се чудите каква е цялата работа с мустаците в Movember - идеята се заражда в Австралия като призив към благотворителност. И като подкрепа за страдащите от заболяването. Аз лично не виждам нищо "съпричастно" в това да си пуснеш мустаци за един месец, но все пак това се е превърнало в символ на една кампания с прекрасна цел.

И понеже както споменах в началото, и господата имат нужда от напомняне за здравето си - нека им го загатнем през този месец чрез един малък детайл. Българската компания Star Nails и този месец се включва в кампанията против рака - и отправя закачливото предизвикателство да нарисуваме мустачки върху ноктите си, лакирани с "мъжките" представители от колекцията на SNB. За целта, аз ползвах лака Валентин и черната боичка с тънък връх за декорации на марката. От дясно наляво виждате опитите ми поред - май и последният не е особено сполучлив, но... Ами, не съм много сръчна (още по-малко върху истинските си нокти) :) Къде-къде по-джиджани са мустачките от горния колаж...

Все пак, важна е идеята, важно е да се говори. Споделете с любимия мъж, с баща си, с колегите си колко е важна профилактиката, и нека заедно обърнем черната статистика! Прегледите се извършват само от специалист, като можете да се поинтересувате при личния лекар за удобно място за преглед!

* Продуктите са ми изпратени от PR.

No comments:

Post a Comment