Monday 21 July 2014

My Love for Life

Отдавна ми се върти в главата да напиша пост за това, което обичам. Не че то не си проличава и чрез другите ми постове, но някак ми се иска да "концентрира" нещата, които ме карат да цвърча от щастие на едно място :) И си мислех, че ще е лесно, но някак все не ставаше, дори и предизвикателството със стоте щастливи дни не помогна...

Е, днес реших да го направя. Импулсивно, и да напиша само първите неща, които ми идват наум!


- Пътуването. Където и да е. Дори седмичното пътешествие до Пазарджик, където живее приятелят ми, пак ми носи нещо "пътешественическо". Обичам влакове (колкото и странно да е), обичам гари. Обичам стегнатия багаж, кротко изчакващ в ъгъла. Обичам travel-size продукти :) Билети и прозорци с движещи се картини зад тях.

- Като казах за пътуването до Пазарджик, ами - приятелят ми ме прави повече от щастлива и повече човек. Тук няма да изпадам в романтични отклонения, но любовта наистина дава криле (не Red Bull).

- Подправките! Дъха на Средиземноморие, затворен в бурканче с мащерка, риган, босилек... Коледата с дъх на канела и ванилия, портокаловите корички в кекса :)

- Слънцето, което тази година оцених най-добре. Не обичам да се пека, но когато си обърна главата и замижа към слънчевите лъчи направо ми иде да замъркам!

- Един следобед с някоя от любимите ми мацки. Easy на Faith No More :)

- Котки? Даааа!

- Цветовете, които искам да пипна, подуша и чуя. Имам странна връзка с всичко цветно и това може би стои зад любовта ми към козметиката в голяма степен :)

- Буденето на плажа и песъчинките на дъното на чашата с кафе. И синьото на морето, което ти казва "Добро утро". Няма по-освобождаващо чувство от това да прекараш няколко дни без задръжките на града :)

- Споменах ли JK?

- Добрата книга, която не те пуска. И Мумините - instant feel good :)

- Маковете, въпреки дозата меланхолия, която ми навяват...

- Вдъхновяващите снимчици - някой японски фенер или порция инспириращо подредено суши, готин колаж. Или нещо идейно и извън сферата на обикновеното/нормалното/всекидневното/обичайното. За това най-много обичам Bored Panda.

- Едно хубаво Bloody Mary - люто и с много маслинки!

Няма смисъл да казвам, че тези неща не са подредени и приоритизирани, нали :) И че не са всички, а само малка част от моята любов към живота. А в какво се заключава вашата?

* Всички снимки са от Pinterest.

4 comments:

  1. Люто Блъди Мери с много маслинки <3 <3 <3 размечтах се

    ReplyDelete
    Replies
    1. Довечера! Няма нищо по-хубаво след работа от едно такова коктейлче в добра компания :)

      Delete
  2. Много приятен и позитивен пост!
    Хубаво е да четеш такива неща, действат зареждащо! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много се радвам, че ти е подействал позитивно ^^

      Delete

Thank you for your comment!