Wednesday 23 July 2014

Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette

Привет!

Тази палитричка беше купена преди доста време, и не е като да не съм я ползвала - тя е от онези продукти, за които забравяш именно в по-честото им ползване :) И затова мисля, че трябва да бъде удостоена най-сетне с ревю!


Catrice Absolute Bright Eyeshadow Palette съдържа озаряващи нюанси, с които очите като че изглеждат по-големи. Другото хубаво нещо на тези сенки е, че помагат в сутрините след тежка нощ :) Почти всички цветове са доста добре откъм наситеност (май само жълтеникаият прави проблеми), като разбира се  се нанасят и издържат най-добре с база отдолу. Разпрашаването е доста голям минус, но ако ползвате апликатор-гъбичка, се избягва. Двойният апликатор в самата палитра не е за изхвърляне също, ползвам понякога четката му :) А и кутийката е здрава и доста приятна като изработка.


Кой нюанс ползвам най-много? Ами май сивкавият, и май той точно беше причината да купя палитрата. Не си личи на снимките, но той е адски интересен! Цената от около 8-9лв и това, че цветовете намират място във всеки грим и всеки ден без проблем, правят палитрата доста добро попадение, според мен :) Предлага се и вариант Absolute Nude, който обаче не ме привлече. А есента ще пуснат още една палитра, която подозрително прилича на Naked Basics - клик тук.


Освен палитрата, при тази покупка грабнах и един лак, който се оказа доста Barbie - пясък с розово-златисти частички Crushed Crystals - 06 Call me Princess :) Доста е издържлив, но някак не е моят лак, прекалено като от света на Барби е...


-------------------------
Catrice Absolute Bright Palette is one of these items I forget reviewing because I use them really often, as paradoxical as it may sound. But time has come to share my thoughts on it with you!

The palette is made from a sturdy plastic pan and features a not-so-useless dual-ended applicator. The six pearly shades are all there to brighten your look, make eyes larger and erase the signs of fatigue optically. The texture of all shades but one (the yellowish) is really creamy and applies well, with a certain amount of fall-out, though. The primer underneath is a must of course :)

I'm really a fan of the grey-ish shade and can incorporate it in almost any look. This is a great travel-friendly and noob-friendly palette, in my opinion, and the price just happens to be wallet-friendly as well. I'll be trying the other version of this (Absolute Matt) when it comes out in Autumn.

Above you can also see a nail polish I got spontaneously with the palette - Crushed Crystals 06 Call me Princess. It just didn't grab me after I applied it, though, it's more Barbie-like than I'm used to :)

22 comments:

  1. Аз лака въобще не го харесах. Стои доста бозаво на моята кожа :( Палитрата ми е грабнала интереса и по-скоро неутралната, но приятелка се оплака за трайността и не смея сега да я взема :ДД Полезен пост!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз почти не слагам сенки без добра основа (в момента съм ан NYX HD), а с нея всичко си е бетон :) Може би само 2-3 вида смея без - L'Oreal Infallible, например, и Maybelline Color Tattoo. Крем-сенките The One на Ори също са добре без основа :)

      Delete
    2. Ами тя ползва тази на Avon. Аз и нея и тази на NYX HD много ги харесвам, но първата напоследък сякаш ми влиза повече в употреба :) Както и да е, че я помоля да пробвам сенките поне веднъж да видим дали ще ми мине мерака ;Д

      Delete
    3. Така винаги е най-добре :)

      А иначе на мен мерака в повечето случи ми минава с три ползвания (при тази палитра за щастие не е все още), та ме е яд на купищата, които купувам... Замислям се защо ли не направят специални "тестери" на декоративна козметика за блогъри. Иначе хабим много материал :(

      Delete
  2. Ох, аз имам nude варианта и очаквах доста от него, но изобщо не ми влиза в употреба толкова често, колкото мислех. Цветовете са хубави, но трудно се работи с четка, малко са сухи и не се преливат добре, доста продукт трябва да използвам за да получа цвета от плаитрата, което пък много разпрашва и т.н., та това ме спира да ги използвам по-често. А за bright палитрата не съм се замисляла, защото уж не са в мой стил и рядко използвам такива светли и блестящи сенки, но я купих за подарък на приятелка и като ги поогледах сериозно се замислих дали да не ги запазя за себе си :D Е подарих и ги, но веднага след това ги пробвах :D и сивкавият цвят и мен ме грабна най-много.
    А есенно-зимните продукти от Катрис изглеждат супер всички, палитрата я взимам ако се появи и тук :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И тази палитра се разпрашава с четка, но не много - особено, ако четката е по-мека :) Питах за новите неща и ми отговориха, че сигурно през октомври ще са вече налични и тук!

      Delete
  3. Изглежда много свежо :)
    Ели, в нашето Лили на центъра има ли я тази колекция?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Оттам я взех точно, но преди поне 2-3 месеца, дано още я има :)

      Delete
  4. Цветовете на сенките не са моите, но пък лака малко съжалявам, че не си го взех.
    И имаш много сладки нокти! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Оо, благодаря! Тук са съвсем късички :)

      Delete
  5. Гледах и тази и нюд палитрата, но не искам блясък, ще чакам матовата есента с огромен интерес :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И за мен ще е интересна, тъй като един мат на UD е другото ми любимо нещо за всеки ден :)

      Delete
  6. Палитрата изглежда добре, ама по това, което прочетох май само да си я гледаш и да й се радваш... Но матовата, която ще излезе определено буди интерес. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ооо, определено си е за ползване, а не само за гледане :) Поне на моите очи и моят тен това е перфектната палитра за след тежка нощ или когато не съм във форма много :)

      Delete
  7. Изглежда супер! Като цяло не използвам сенки, но смятам че тези ще са лесно приложими за озаряване и придаване на блясък при лек и ежедневен грим. Ненатрапчиви са, а цветовете ми изглеждат добре подбрани :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, и според мен са се справили добре с подбора :) Може би един матов нюанс щеше да е хубаво да има, но все пак е озаряваща :)

      Delete
  8. Тая палитричка се оказа приятна изненада и за мен, а уж не си падам по блестящи и много светли цветове като цяло. Обаче наистина чудесно озарява и освежвежава погледа, та доста често влиза в употреба. А като стана дума за копия на Naked, ето тази стравнително нова марка е изкарала страхотни палитрички (Iconic 1, 2 3) http://www.makeuprevolutionstore.com/index.php/palettes/redemption-12-shades.html Пробвах и някои от другите им палитри от Salvation и I heart makeup сериите и мога чистисърдечно да кажа, че като качество не са никак, ама никак далеч от моята UD2, а цените са прсото несравними. Сега чакам Iconic 3 и нещо, което излгежда като подобие на шоколадовата TooFaced палитричка http://www.makeuprevolutionstore.com/index.php/heartmakeup/eyes/palettes.html и щастието ще е пълно, особено след 25% off :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, видях я тази марка при British Beauty Blogger, и честно казано не се впечатлих, но сега ще ме накараш да разровя :D Много ме изкушава това шоколадче...

      Delete
    2. вече потривам ръце за "шоколада", макар да знам, че тези не миришат на шоколад като TooFaced, Но от другите палитри, които получих досега съм много доволна, и опаковакта и съдържанието за мен са като на доста по-висок клас, добре пигментирани са дори ярките цветове и доволно трайни, а цените са смехотворни. Палитрите с коректори също вече ми влизат често в употреба (не са някакви шантави розови или оранжени тонове, почти всички мога да ги употребя от една палитра) Единствено ме е яд, че не можах да се вредя за Dia de los muertos палитричката, засега е изчерпана, но ще дебна и за нея.

      Delete
    3. Много ми напомня тази марка за MUA, не знам защо. Жалко, че шоколадите не ухаят сладко, но ако са читави като качество, съм склонна да им го простя :) Мен май те ме привлякоха най-много, другите палитри ми се видяха някак прекалено random (не че и това не е хубаво понякога, де) :)

      Delete
    4. ами като таргет и цени май са си точно нещо като MUA, но като че ли ревютата за MUR са по -добри като цяло. MUA не съм ползвала досега

      Delete
    5. То мисля, че за МУА имаше някакви драми откъм етична страна... Аз имах една тяхна палитричка и беше хубава за цената си :)

      Delete

Thank you for your comment!