Monday 16 June 2014

Sanctuary SPA Ultimate Glow Pamper Box

Привет!

Преди няколко месеца поръчах кутия с продукти на Sanctuary от едно безумно намаление във Feel Unique - кутията ми излезе 40лв, вместо 80лв. А съдържа супер много и супер готини нещица!


Започвам с пълноразмерните продукти, почти всички от които имат специфичния за оранжевата линия на марката аромат на нещо луксозно, леко тежко и парфюместо, но като цяло доста отпускащо :) Ексфолиантът за тяло е нежен, не се разпенва много, но все пак може да се ползва вместо душ-гел. Частичките са меки и нежни, не бих разчитала за сериозно ексфолиране на тях. Душ-гелът също е много мек и приятен, измива перфектно и не изсушава изобщо. Ароматът и на двете неща не се запазва за дълго, но по време на душ в банята ухае като в Хамам :)


Полиращият почистващ крем пък (върви в комплект с кърпата) е доста интересен, но малко разочароващ продукт. Очаквах да мога да го използвам като дегримьор, но уви - не чисти грим. По-скоро е като леко ексфолираща терапия с билков аромат и съдържание, и гъста консистенция (на снимката най-долу вдясно), след основното почистване на лицето. Използва се по следния начин: кърпата се потапя с топла вода и се слага върху лицето, за да се отворят порите, след това се втрива крема директно върху кожата, изтрива се с нежни и леки движения от лицето с кърпата, а накрая изплакнатата в студена ода кърпа се слага върху лицето за затваряне на порите. Аз лично го ползвам понякога вместо сутрешния ексфолиант, но не бих го купила отново.

Затова пък се влюбих в маслото за тяло! Много е нежно, приятно за нанасяне, хидратира и прави кожата като бебешка. И в него уханието на линията е най-приятно :)


Ексфолиантът за крачета мирише на лавандула и чаено дърво - доста е грубичък и като цяло ми харесва. Обичам от време на време да ползвам такива продукти, въпреки че не са ми жизнено необходими...

Останаха лосиона с SPF 15 и озаряващия ексфолиант за лице. Лосиончето не е никак лошо - ухае приятно и се нанася лесно, но ако прекалите с количеството при втриване се лющи. Тествах го на слънце, определено ме опази в градски условия и от изгаряне, и от изсушаване, въпреки ниския си фактор. А ексфолиантът не се пени, доста е груб и общо взето не ме впечатли с какъвто и да било ефект...


Пилата за пети в комплекта е съвсем обикновена, а четката за тяло е бая грубичка - все още се чудя как да я ползвам. Кутията сама по себе си е чудесна, само дето малко от ексфолианта за лице се беше изсипала при транспортирането и се омаза - но пак я използвам за съхранение на разни нещица :)

Общо взето, това бяха едни добре похарчени 40лв - пробвах разнообразни продукти, половината от които ще купя отново, стига да ми попаднат (вече не се предлагат във FU)!

4 comments:

  1. Всичко изглежда прекрасно! Винаги като видя СПА глезотийки искам да ги пробвам :Д
    Ще е хубаво да споделиш подобни кутии, които има откъде да се вземат (жалко, че тази вече не се предлага)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Честно казано си нямам и идея откъде другаде може да се вземат с доставка дотук... Има на сайта на Sanctuary SPA, но оттам трябва с превозвач.

      Delete
  2. Доста продукти, че и аксесоари. Супер! Тази четка за баня изглежда страхотно, въпреки неизползваемостта си, но винаги можеш да забучваш разни неща в нея :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, не се бях замисляла за тази опция :D

      Delete

Thank you for your comment!