Bioderma Matricium

by - Friday, December 27, 2013

Здравейте!

Преди няколко седмици направих 5-дневен курс с ампулките Bioderma Matricium, които бяха в един от предишните Pinks-ове. Честно казано, не очаквах абсолютно нищо, и може би затова останах изключително доволна :)


Matricium е доста интересен продукт сам по себе си - представлява стерилни ампули за еднократна употреба (веднъж отворена, всяка си запазва качествата до 12 часа), които съдържат "естествено налични в кожата елементи като аминокиселини, минерални соли, витамини, нуклеотоди, хиалуронова киселина - всички тези натурални биологични елементи допринасят за създаването на оптимална среда за ефикасно възстановяване на тъканите." Matricium е продукт, който улеснява възстановяването на увредената кожна тъкан при повърхностни кожни наранявания, без кървене и възпалителен излив, получени в резултат на дерматологични интервенти, лечение с лазер, пилинг, дермоабразивни операции, разрези и при изгаряния от първа степен."

Аз не съм засегната от подобни проблеми, но доскоро лекувах доста ужасно акне, което ме остави с неравномерен тургор и белези. Затова реших, че може би бих си помогнала с подобен продукт и се оказах права. За пет дни кожата ми буквално "живна", поизглади се, сякаш стана по-здрава. Знам, че е налудничаво за толкова кратко време да се забележат такива резултати, но факт. И съм сигурна, че след 30 дни (колкото е препоръчителния курс), кожата ми ще изглежда още по-добре - някой ден ще се оръся за цялата опаковка, колкото и да е ужасна цената (около 100лв за 30 ампули).

Разбира се - като казвам това, не разбирайте, че белезите ми са изчезнали. На тях ще им трябва още време и правилна грижа. Но определено Matricium би помогнал за заглаждането на кожата и избистрянето ѝ, даже е показен като курс два пъти годишно срещу стареене.

Няколко думи за самите ампули - съдържат прозрачна течност с миризма, подобна на лимфа (не особено приятно). Нанасят се лесно и попива бързо, така че можете да сложите крема си веднага след тях. Една ампулка стига точно за два пъти.

Какви са вашите впечатления от Matricium? Бихте ли си го купили?

You May Also Like

3 comments

  1. Спомям си, че бях пробвала няколко ампулки и бях наистина впечатлена. Инвестицията обаче е доста сериозна...

    ReplyDelete
  2. Инвестицията е сериозна, но ефекта е на лице и си струва... :)

    ReplyDelete
  3. И според мен си заслужава. Принципно не давам повече от 30-35лв за грижа за лице, но това ще направи изключение :)

    ReplyDelete