Vichy Idealia Life In 8 Days

by - Friday, November 01, 2013

8 мостри, 8 дни и доста сериозни обещания - това са първите стъпки на Vichy Idealia Life на нашия пазар. Това е серум, който се цели в неутрализиране на негативните ефекти върху кожата от вредния съвременен начин на живот. Нищо лошо, но да видим дали 8 дни са достатъчни, за да се види разлика...


Накратко - не. За съжаление, и без да влагам лоши чувства, но серумът не успя да изпълни гръмовното си обещание за 8 дни да се прояви в следните насоки:
- Свеж тен
- Равномерен цвят
- Отпочинал вид
- Фини пори

За коригиращият ефект основно се набляга на силикони и светлоотразяващи частички. Съдържащите се в Idealia Life киселини LR2412+LHA биха могли в дългосрочен план да подействат върху вида на кожата (както и всяка друга киселина), но 8 дни категорично не ми бяха достатъчни. Тотално попадам в таргет групата на вечно уморените, неправилно хранещи се и обездвижени момичета (само дето гледам да си доспивам, но не стига) - така че ми се искаше да повярвам в  приказното обещание, че кожата ми ще се подобри видимо за този период. Но цикълът на обновяване на кожата е 28 дни, все пак.

Използвах серума вместо дневен крем, тъй като ми се стори напълно достатъчен за тази цел - съвсем не е тежък, но и не бих понесла още нещо отгоре. Няколко думи за текстурата - фина, нанася се изключително приятно и попива лесно. Има сравнително силен флорален аромат, който обаче на мен ми хареса много. Формулата съдържа много фини опалесцентни частички, които определено личат върху кожата, придавайки ѝ доста сияен вид. По-сияен, отколкото мога да понеса - откакто се помня, се боря с лъщенето, а това не допринася за справянето ми с него. Пудрата е просто задължителна, въпреки че не си усещам кожата мазна. На всичкото отгоре, в състава има и силикони, които някак преглътнах за 8-дневния експеримент, но не бих толерирала в дългосрочен план. Трябва да отбележа, че започнах употребата на серума в период на изпъпчване, с което успях да се справя успешно, а той по никакъв начин не влоши положението за това време.

Въпреки че не е за мен, не мога да отрека, че Vichy Idealia Life си има една много силна положителна черта - хидратира перфектно. Моята кожа има доста особена нужда от хидратация, но в повечето случаи грижите ѝ идват тежки. Серумчето обаче я накара да се чувства наистина комфортно в това отношение.

И така, въпреки непредубеденото ми желание да видя разлика за 8 дни, такава не видях. Една-две мостри са достатъчно да реша дали искам нещо или не, но чак и резултати да пожъна... Понякога ми се ще рекламните кампании да не се изсилват толкова - ако човек няма толкова завишени очаквания, няма и да е толкова разочарован, нали така...За щастие, аз лично отдавна не си слагам такива обещания на сърцето, затова и не страдам :) Все пак, всичко зависи от тип кожа и очаквания - ако търсите леко оптическо коригиране и хидратация (и харесвате "сияйния" ефект), Vichy Idealia Life може би ще ви хареса и ще дочакате евентуално видимото подобряване от киселините.

Но най-вече, ако искаме да се преборим с изброените на картинката злини на съвремието - май трябва да спрем да ги толерираме в ежедневието си и да се преместим на село, а не да разчитаме на серум за лице :)

-----------------
Are 8 days enough to test-drive a new product? Certainly not when it comes to skincare, but Vichy decided to be a bit overly daring in this respect than other brands. Their new serum Idealia Life is advertised as an 8-day transforming miracle of some sort, which combats the negative effects of our everyday hell on the skin. So, what's the hype based on?

A combination of two skin-friendly acids, fine light-reflecting particles and silicones, basically. The texture is really soft and pleasant, but the opalescence is a bit overwhelming for my liking. I have to powder afterwards... Scent-wise, I'm pretty impressed - although the scent is pretty strong, I really dig it :) Another thing I like is the hydration this serum delivers to my forever thirsty skin.

How about the 8-day experiment? Well, Idealia Life failed miserably to fulfil its promises. I'm still far away from having "even skintone, finer pores and refined texture even without makeup", whereas "more radiant complexion" isn't something I'd strive to achieve with light-reflecting particles. And, having in mind the silicones, I won't continue with this experiment...

This comes to show that sometimes brands need to be humbler in terms of marketing strategies, right? I mean, you know that nobody will see the difference in 8 days and everybody knows that light-reflecting particles won't keep your skin glowing after you wash them off... Even if the acids on the ingredients list work, I won't see it, because I won't buy the full-size. Mainly because I feel disappointed. If it weren't for the promises, I wouldn't have felt disppointed. Finito.

You May Also Like

14 comments

 1. И аз съм със смесени чувства към кремчето, но има нещо, което много ми хареса в него.

  ReplyDelete
  Replies
  1. За мен, основната положителна черта му е хидратацията, но тя не е нещо, което да не мога да си набавя от други, по-близки на сърцето ми продукти. Ще очаквам поста поста с мнението ти :)

   Delete
  2. Подкрепям за хидратацията. И за мен не е продуктът, но до някъде се радвам, че го опитах. Мнението ми по-подробно за него: http://murfeishun.blogspot.com/2013/11/new-vichy-idealia-life-serum.html

   Delete
 2. Aз ползвах само една мостра, тъй като нали не съм в БГ и мен такива "прИмоции" не ме огряват :D Но имах една мостра от едно списание и ми стигна за три ползвания. Три поредни вечери се мазах с него и при мен се забеляза очевАден резултат, дори с порите, което беше мега изненада за мен о.О
  Не знам дали се запушиха от силиконите или какво, но определено положението беше по-добра, а и тенът ми се изравни.... Изобщо има нещо в този серум, но още съм в чуденка, дали си заслужава 30те до 40Е, които струва тук :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. На мен една мостра ми стигаше максимум за два пъти :D А и ето, че наистина си е до тип кожа - радвам се, че ти е повлиял добре. Ако решиш да прежалиш паричките, ще ми е любопитно как се държи след месец употреба :)

   Delete
  2. O, ако ги дам, със сигурност ще напиша пълно ревю :)

   Delete
 3. Vichy с тяхната стиснатост определено си вкараха автогол с тая кампания. Естествено че няма да има резултат за 8 дни - да бяха предоставили продукт поне за един месец - смешнищи. Да си сърбат сега попарата с липсата на прехвалени ревюта..

  ReplyDelete
  Replies
  1. И аз мисля, че е доста сериозно изхвърляне това с осемте дни, но и на Normaderm кампанията май беше за 7 дни видима промяна. Той при мен подейства след 3-4 седмици, при това чудесно. Но на този нямам намерение да давам толкова време...

   И не е от стиснатост според мен, просто явно такава им е рекламната политика. Ако продава, няма какво да се сърдим, това ѝ е целта. Което, естествено, не значи, че не трябва да се замислим, а мисленето неизбежно води до негативно отношение към въпросната стратегия :) Както и към много други, за съжаление.

   Delete
 4. Освен хидратацията, ми хареса и изравняването на тена. При мен имаше разлика. За порите не повлия изобщо, но като цяло ми допадна.

  ReplyDelete
  Replies
  1. При мен за тези показатели изобщо не повлия, имайки предвид, че аз по-скоро имах нужда от освежаване в дългосрочен план (а не от частиците), а не от изравняване на тена. Нямам пигментни петна, но имам белези от пъпчици, които обаче няма как с магическа пръчица да се махнат...

   Delete
 5. Аз получих от трите мостри и с още 2, които имах общо пет, за сега ми стигат за да имам преценка за продукта без да очаквам пълна промяна за 5, 8 или 30 дни. На мен едно саше ми стига за 4-5 пъти хаха, но аз ползвам доста пестеливо такива продукти, не обичам много да се клепам. Ще напиша и аз в скоро време някакво лично ревю за серума. Като цяло ми допада, но и не оправда напълно очакванията ми от гледна точка на блестящите частици, които за през деня са ок, но за вечер преди лягане... не става както го мислех.
  Поздрави!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Не се бях замисляла за това с частичките и съня... Едва ли има проблем, не е тониран продукт, все пак. Avon имаха един серум, буквално бъкан със златисти частички, който можеше да се ползва само вечер. Остана си загадка защо са частичките :D Поне Идеалията става и за през деня.

   Delete
 6. Аз лично ползвам мострите от около 10 дни и не виждам никаква разлика,доста разочароващ продукт е за мен.

  ReplyDelete
  Replies
  1. С тези обещания... Няма как да не се разочарова човек. Но всичко си зависи и от това какво търсим, де :)

   Delete