Shiseido & Me

by - Wednesday, October 30, 2013

Преди (вече доста) време спечелих награда от една игра на Beautyholic - сенки, червило и руж на Shiseido. Малко се забавих, но все пак реших да драсна набързо за всяко нещо :)


Shiseido беше непозната за мен марка, така че се зарадвах на възможността да пробвам продуктите им. При прочуването откъде могат да се купят обаче установих, че нещата, които получих, са спрени от производство (за червилото - само конкретният нюанс). Освен това, червилото и ружът бяха тестови опаковки - от тези, които слагат на стелажите, така че не мога да ви покажа оригиналните опаковки. Тези две неща не ме радват особено, но на подарен кон зъбите нали не се броят, а срокът на годност още не свети в червено. Все пак, бих се позамислила за мотивацията (или липсата на такава) на разпространителите, които раздават остарели награди, вместо да се опитат да популяризират новостите си...

И така, с по две думи за всеки продукт :)
Сенките Hydro-Powder (нюанс Tiger Eye) са със страхотна кремообразна формула, която не се напластява, а се нанася изключително леко и въздушно. Издържат наистина супер добре, като нито попиват, нито се събират. Като финиш са почти "влажни".

Червилото Perfect Rouge (нюанс Cerise, RD 516) е любимият ми продукт от трите. Има мека, нежна и определено луксозна формула с красив сочен финиш. Нюансът е наистина забележителен и жалко, че не се произвежда вече - в гилзата изглежда червено, но на устните е по-скоро смес от циклама и червено. Много японско и в стил гейша! Издържа дори сериозен обяд, което е допълнителен плюс. Определено ще загледам нюансите, които са в серията Perfect Rouge в момента :) 

Ружът Accentuating Powder Blush (нюанс Playful Pink, B6) също е изключително лек (явно Shiseido залагат като цяло на този тип формули). Може да се носи лежерно и да се наслагва, без да изглежда рязък. Нюансът е перфектното розово за всеки ден. Откъм издръжливост е ок, но след работа определено има нужда от освежаване.

След малко търсене, установих, че нещата все още се предлагат в сайтове като Enzo, Ягодката и Ebay, както и на някои стелажи по магазините, така че ако нещо ви е хванало много окото - можете да потърсите там :)


You May Also Like

6 comments

 1. Червилото наистина изглежда добре! Досега не съм пробвала нищо на марката!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Мисля, че то наистина заслужава да се пробва - въпреки солената си цена :) Просто рядко се намират червила, които толкова добре да се напасват с устните и да са толкова издържливи.

   Delete
 2. Replies
  1. Сенките са доста особени - понякога супер много ми харесва как ми стоят, понякога ми се струва, че ме правят уморена. Може би е и много до това как се чувствам в момента :) Предполагам, този проблем няма да го има при по-мургавите кожи.

   Delete
 3. На Shiseido съм ползвала спирала и съм доста доволна, не прави уау ефект, но разделя идеално миглите! :))
  http://dreamgirlbeauty.blogspot.com/2013/11/shiseido-perfect-mascara.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Аз търся именно разделяне в една спирала, за да ме впечатли - и обем, по възможност :)

   Delete