Ballroom Glamour with Avon Premiere Luxe EDP

by - Thursday, October 31, 2013

Новият аромат на Avon идва директно от балната зала :) Premiere Luxe е вечерно ухание, което подхожда на класическа музика, шепот на шифон и кристални канделабри. Определено се размечтавам за приказни прически и грим, и крехка чаша шампанско!

Ето какво казват Avon за аромата:
"Сърцевината на новото ухание е вдъхновено от характерната флора за 3 континента – гардения от екзотичната Бразилия, магнолия от дебрите на Азия, изтънчена нотка на жасмин от аристократичната Франция. Всеки от трите аромата носи скрита вдъхновяваща символика. Гарденията е силно натоварена емоционално с усещане за радост, чистота, тайна любов. Бялата магнолия се асоциира с достойнство, величие и съвършенство. „Кралицата на нощта“, както е известен жасминът, е символ на дълбока обич, щастие и елегантност.

Миксът от благоухания се допълва от връхните нотки на аромата – грейпфрут, круша, нар и касис. Трайността му се дължи на комбинацията от пачули, сандалово дърво и пралина. "

А ето и моите впечатления:
Започва с доста лек плодов намек и силните нотки на гардения и магнолия, и почти не усещам жасмина. След няколко минутки, ароматът се разгръща до нещо типично лъщовско (като ароматът на влизане в магазините на Lush, може би вече се намесва жасминът). Утихването към основните нотки започва след около половин до един час. И честно казано тук парфюмът ме губи - ароматът на пачули (както и на мускус) не всякога ми понася, а при Premiere Luxe той е ужасно осезаем. Сандаловото дърво също се усеща, но като че по-обрано, а пралината за мен е мистерия - може би е удавена нейде там... Завършекът ми идва много тежък и натрапчив, а аз не съм от типа дами (дама ли се нарекох?!), на които това им отива. Откъм трайност се справя доста добре, благодарение именно на силната основа.

Опаковката е доста стилна, вдъхновена от византийската архитектура - прилича на колона с нежни декоративни елементи под гърлото, и с красиво задълбочаване на цвета към основата.

Определено не е Моят аромат, но за сметка на това майка ми го хареса много - може би е въпрос и на зрялост. Най-вече, мога да си представя Premiere Luxe на някой червен килим или на шия, която е украсена от многоцифрено число карати. А не на моята, на която най-често се мъдри медальон с котенце... :)

Предлага се в кампания 16, в комплект с колие и кутия за подарък - за 39лв.

*Продуктът ми е изпратен за проба от PR.

You May Also Like

2 comments

  1. На прима виста бутилката е определено идейна и различна за повечето на Ейвън, дори не очаквах. Не подозирах и за наличието на този парфюм в следващата кампания. Заинтригува ме определено, ще ми е интересно да го помириша. Поне на вид изглежда обещаващо:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако харесваш по-вечерни аромати, със сигурност си заслужава да го пробваш. Но от тестер, миришещите странички със сигурност не предават цялата пирамида на аромата :)

      Delete