Friday 13 December 2013

A Week in London - Shopping

След като ви показах Лондон през моите очи, отиваме към шопинга :) С него е трудно - в Лондон има повече места за шопинг от цяла България, а разнообразието и цените са направо разбиващи. Огромни молове (Shephard's Bush, например), специализирани магазини за всичко (буквално), любими марки, разположени на много квадратни метри...


Дрехите не бяха особено застъпени в шопинга ми заради ограничения багаж (все пак си взех чифт зелени джегингс от Primark), но откъм козметика се наситих. Раят за drugstore козметиката са Boots и Superdrug - имат страхотни оферти и списък с предлагани марки, дълъг до Луната. Награбих сума минита на непознати за мен марки - хем да пробвам повече, хем и да не трябва да ги оставям на летището, защото съм минала позволените килограми багаж...

Debenhams пък предлага огромна секция със селективна козметика, освен хилядите други неща (няма как да не включа тук House of Fraser и Selfridges). Lush подуших още на първия ден, а магазинчетата им са във всеки квартал. Ако се чудите дали консултантите там са толкова яки, колкото нашите - определено да! Избират ги по откаченост и зарибеност явно, което е страхотно :)

Ружът е Rose Gold, а червилото е Cherry
На излизане от Superdrug...
Не можах да се въздържа от сладкото комплектче, което вървеше с InStyle - нямаше списание без подарък почти. Лошото е, че списанието не струва, освен ако не обичате да разглеждате само реклами...


Стигам и до сувенирите - за приятели взех доста ключодържатели, джунджурии и магнитчета (има мноооого магазини посветени специално на тях), а за себе си - ето тези сладурийки. В Лондон е особено забавно да се пазарува в книжарниците, наистина има неща, които могат да ви върнат в училище по магически начин :)


Специално място трябва да отделя на пазарчетата. Започвам с Camden Town - истински шок за сетивата и представите. От една страна зяпаш средновековни рокли, след което се пренасяш в 60-те с някой винтидж магазин или магазин за плочи, след това влизаш в Cyberdog и попадаш в далечното бъдеще... В кулинарно отношение пък пътешестваш географски - редици павилиончета предлагат изкушения от всички континенти (аз пробвах уникален мексикански такос).


А в Greenwich е буквално рай за всякакъв вид ръчно изработени нещица - от кукли в кибритени кутийки, през пана с Doctor Who, бижута и украса за дома, до картички и всякакви други джунджурии! Там също можете да се поглезите с вкуснотийки от цял свят :)
 


Covent Garden също е интересен със своите разнообразни и перфектно подредени магазинчета и павилиони :) А и е толкова уютен!



На връщане нямаше как да не прекарам поне час в обикаляне из магазините в салона за заминаващи на летище Станстед - въпреки че е сравнително малко, то е доста натоварено, затова и магазини има доста. Освен World Duty Free, където има селективна козметика и парфюмерия, можете да си доизхарчите останалия кеш с лика на кралицата в Boots, Rituals, The Body Shop... От магазините за дрехи мернах Mulberry и American Apparel. Общо взето - зарибявки много :)

Заслужава си да направите един уикенд тур до Лондон само заради шопинга - с празен куфар на отиване!

* This guide is only in Bulgarian - if you are curious about my trip to London, please use Google Translate :)

10 comments:

  1. Ако приятелчето ми по чин и моя много добра приятелка пак ме попита дали да не ходим в Лондон, този път ще съм със положителен отговор :) На нея и е голяма мечта, а на мен просто ми влиза в топ списъка за "трябва да посетиш", но все и отказвам с разни извинения.
    След такива две публикации направо пренасящи духа на това, което си видяла, искам да видя с очите си всичко това :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Повярвай ми, това е само част от нещата, които видях и изпитах! За тази седмица събрах впечатления, които и за две години по принцип не събирам - затова определено препоръчвам да идете! :)

      Delete
  2. Елииии! Страхотен пазар! Впечатления за Слийк и Севънтийн ще чакам с нетърпение :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Още нямам сили да потопя четка в тези разкошотии, само седя и си ги гледам :D Но червилото е в перфектния есенен нюанс, така че няма да издържа още дълго (въпреки, че си обещах за пореден път червилена диета....) :)

      Delete
  3. Много ми харесаха и двете публикации за Лондон ..не съм се и съмнявала че ще имаш страхотни впечатления ..четейки и разглеждайки снимките ти изпитах лека носталгия ...аз лично заради шопинга в който се впуснах там се наложи да си изхвърля част от багажа с който отидох за да мога да пренеса новите неща ..завърнах се със 25 шампоана,балсама и стилизанта за коса и козметика за лице и също като теб донесох страхотни сувенири на приятелите си ...
    Елена

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хах, аз бях инструктирала приятелка да не ми позволява да взимам обемни и тежки неща... Но пък сега ме е яд, че не се отплеснах :D Затова - следващият път ще ходим с празни куфари :)

      Delete
  4. Здравей, Ели!
    За мен Лондон също е една от най-любимите дестинации. Колкото и да обикалям, искам още и още и още!
    Относно шопинга, много харесвам марката Sleek. Имам същия руж в същия цвят и искам да те попитам дали ти се налага да го напластяваш доста, за да се вижда? Кожата ми е доста светла, но въпреки това цвета на ружа нещо ми се губи. Ти имаш ли такива наблюдения?

    Поздрави,
    Ани

    ReplyDelete
    Replies
    1. Определено ще има и втори дубъл с този град :) А за ружчето - още не съм го пробвала, толкова много неща са ми се насъбрали, че наистина не стигам до нещата от Лондон :D Но на swatch в магазина ми се стори ааааадски пигментиран, и си помислих, че ще трябва да го нанасям със супер лека ръка...

      Delete
    2. Ще чакам да кажеш мнение като го пробваш :)
      Като говорим за Sleek, имат един contour kit, който е мнооооого популярен из интернет и се чудя дали да си го поръчам - http://www.sleekmakeup.com/bestsellers/cheeks/face-contour-kit-light
      Случайно да си виждала нещо подобно на друга марка нашия пазар?

      Delete
    3. Хммм, май не. ELF имат подобен, но и той трябва да се поръчва :(

      Delete

Thank you for your comment!