The Strange Lipstick Tales: Inglot Colour Play, shades 93 & 95

by - Friday, September 20, 2013

Здравейте!

От доста време си мечтаех за зелено червило, вдъхновена от OCC Lip Tar Chlorophylle. А наскоро видях сладката палитра Inglot Colour Play, пълна с буквално убийствени нюанси! Не му мислих много, а направо грабнах два рефила (продават се поотделно) :)


Сигурно се чудите каква лудост се е вселила в мен. Всъщност никаква, решението ми да взема цветовете не е продиктувано от бъдещ карнавал, а от това че "нормалните нюанси" просто ми омръзнаха вече и ми се искаше да се видя в друга светлина. И ако за някои сините и зелени устни са "мъртвешки", за мен те са "космически" - и неразривно свързани с киберпънка и фантастиката! Но, размишленията - по-надолу в поста...

Сега по няколко думи за самите рефили :) Всеки от тях е по 8.50лв за 1.2гр, побират се в стандартните палитри на марката. Като консистенция са божествено меки и приятни за нанасяне (с четка или чисти пръстчета), не изсушават изобщо и траят до първото наистина сериозно ядене - закуската я преживяват, но обяда не.

93 и 95, плюс 48 от старите кръгли рефили
Нюансите са наситени и покривни, а след като започнат да избледняват определено оставят следа по устните. Тогава препоръчвам или подновяване на цвета или пълното му отстраняване, защото става малко странно... 93 е много интересен цвят - първият на който се хвърлих в желанието си да намеря нещо подобно на Chlorophylle. А 95 е доста откачена смеска между тъмно синьо и виолетово. Ето swatch-ове, а можете да видите как стоят на и устните ми малко по-надолу :)

И така, с две ръце препоръчвам да пробвате някой от нюансите в палитрата Colour Play, ако сте в експериментаторско настроение, а ако не сте - пробвайте някой от по-ежедневните нюанси, просто заради самата текстура :)

Показвам и малко снимки на палитрата - първа ми е! Взех четворка, за да побера и други два рефила, които имам. А именно едно червило от старата колекция кръгли пълнители (номер 48 - по-сухо от новите пълнители в квадратна форма, но пък с много хубав цвят, покривност и издръжливост), плюс сенки номер 407 (ревю тук).


Време е за снимки на moi в космическите нюанси :)  Отдясно са експериментите от магазина на Inglot, дело на The Beauty Expert (нюанси 93 и 95 на долната устна, 94 - на горната), а отляво са си моите мацаници, основно с 95 (и малко 93 в средата на долната устна). Правени са на различно осветление, затова и нюансите изглеждат малко различни. Отдолу в преведения текст можете да видите и снимка на самата палитра на слънце, именно поради тази причина.


А сега и малко философстване по темата за странните нюанси червило :)
Дали синьото червило може да направи една жена красива така, както едно червено или розово или телесно червило? Въпросът е обречен да си остане без отговор - защото самото понятие "красота" е прекалено неясна естетическа категория :) Благодарение на доста полезната дискусия в Бг Мама (а и с роднини, приятели и колеги) стъкмих едно забавно четиво по темата!

1. Това, че аз се харесвам с дадено розово червило, не значи, че другите ме харесват с него. Ако трябва да правя представителна извадка за хората "за" и "против" червилото, и на нейна база да решавам дали да го нося - става дългата и широката. Затова просто си го нося - "Aзът" в случая ми е по-важен. Извод - не ми трябва някой да ме харесва със синьо или зелено червило, решението да нося такива нюанси така или иначе е взето, а аз съм инат. Но ако някой ми каже "този нюанс синьо ти ходи повече от другия", може би ще се вслушам :)

2. Преди години много от нюансите, които слагаме сега всекидневно, са били табу - тъмни лакове и тъмни червила, брокати и т.н. Въпрос на мода е, и жените, които са ги носили тогава, са изглеждали сигурно точно както аз днес със синьото червило...

3. С дефинициите за красота се свиква, а естетиката малко или много се възпитава - може би точно това е и модата. Иска ми се да видя след 200 години дали няма да сме свикнали с "мъртвешките" нюанси. На бас хващам, че ще сме! Ако за някои сините и зелени устни са свързани със смърт, за мен те са свързани с бъдещето, с фантастиката, с киберпънка (който беше модерен през 90-те миналия век).

4. Всеки скок напред е бил направен или от мързел, или от скука, или случайно - това забавно генерализиране за прогреса на човека важи и в тази дискусия. Скучно ми стана от "нормалните" нюанси някак...

5. Много хора не забелязват практически нищо около тях, улисани в грижите си. И без един крак да се появя на работа, може би някой пак няма да забележи. Така че не се филмирайте, че ви гледат странно - вероятно не ви виждат изобщо :)

6. Забавна ли ви е идеята? Просто и ясно - ако ви харесва, не му мислете много (аз имам навика да се отплесвам в размисли). Ако не ви харесва - въздръжте се от покупката. Въпрос на вкус е, както и 99% от изборът ни в козметиката :)

И тук бих казала едно - въздръжте се и от реплики като "Ама че грозотия, никога няма да сложа такова!". Не знаете след 10 години какво ще ви щукне, или каква ще е модата (ако се влияете от нея). И нека широко отворените очи при вида на нещо необичайно са сигнал за широко отворено съзнание, а не за тесногръд шок :) Но това е само пожелателно...

Разбира се, всичко това е лично мнение, за което се надявам да не бъда линчувана и публично екзекутирана като вещица. Тях за едни нищо и никакви червени коси са ги горели (дето днес ги смятаме за супер интересни и красиви), аз къде съм тръгнала с това синьо червило :D


Sunny :)
Ето и едно ревю на червилата Inglot Pacific Blue от съмишленица в синята лудост - клик!

Ако имате мнение или опит по въпроса "За или против откачените нюанси червило?" - споделете, ще се радвам да чуя размислите ви!

--------------------
I don't know whether you've ever considered wearing blue or green lipstick, but I  already did it! I was really into buying OCC Lip Tar Chlorophylle when I stumbled upon Inglot's Colour Play Palette.

I simply rushed to the shop and grabbed two of the shades!

Refills are sold separately if you don't want the whole palette, and they are pretty budget-friendly. I got shades 93 and 95 - a great green with blueish undertones, and a cool blue-violet. They glide really smoothly onto lips, have great pigmentation and last well (survived breakfast, but didn't make it through lunch). When they start to wear off, they leave a light tint on the lips, and this is where thigs get a little creepy :) Otherwise, I feel these shades are like a blast from the past (thik Cyberpunk) or a whiff of the future (Sci-Fi, anyone?). I went to work with these, and nobody ran away - so be a little bit braver, as you only live once :)

Totally recommend these lipstick refills, even if you're not into crazy shades - the regular range should be of equally high quality :) Above, you can see me wearing the two shades, and the pic taken at the Inglot store includes shade 94 on the upper lip. The palette I'm showing also you contains one of the older lipstick pans, plus an eyeshadow (#407)

You May Also Like

16 comments

 1. Начинът, по който ти си съчетала върху устните двата нюанса ми харесва повече. Разкош!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Мерси! То почти не си личи, но осветляването на центъра на устните май си казва думата :)

   Delete
 2. Доста ми харесва как изглежда на устните. Бих го носила на парти или в дискотека определено, но дотам. Този нюанс синьо определено ти прилича!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря! И офисната обстановка го понесе сравнително добре :D Иначе за Хелоуин си е направо чудничко ;)

   Delete
 3. Браво за смелостта да го носиш в офиса. Мен директно ще ме изхвърлят, ако ме видят с такъв цвят устни хахахаха. Харесва ми как седи в съчетанието на 1вата снимка. И все пак за мен този цвят си остава по-скоро за парти, карнавал или нещо по-весело, но не и за ежедневно червило. Виж сини мигли съм ЗА, но не и за откачените цветове червила, явно не мога да се пречупя с тия стереотипи :) готина Смърфиета си иначе ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Мерси :) То в нашия офис е малко по-разчупена обстановката, иначе предполагам, ако имаше определен дрескод - и мен щяха да ме изхвърлят :D

   Delete
 4. Ето и моето откровено мнение:)Червилото или по-точно трите съчетани червила са много красиви на устните и толкова.
  От тук насетне те просто не дават красота, а я отнемат - и това не е въпрос само на асоциации с труп, не достиг на въздух, удавник и други клишета, макар, че клишетата затова са стават клишета , зашото са били потвърдени стотици хиляди пъти.
  Синьото е труден цвят за човешкото лице , особено , когато е така ярко, а в случая с теб е в спор с очите ти.
  Иначе естествено, че щом ти носи толкова радост и не пречи (много) на другите, това оправдава носенето му.
  Като цяло синьото червило намирам най-приемливо за специални поводи, тематични вечери, артистични грим решения, Хелоуин и т.н.
  И като част от цялостен грим, то не е точно онова червило, което може да сложим ей така и нищо друго.
  Не е подходящо за работа освен ако не работиш някаква свръхтворческа дейност.

  В крайна сметка всеки трябва да има своето "синьо червило".
  За мен това са чантите на Брачиалини и те напълно ми стигат.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Не мисля, че думата "клише" се приема добре в модата и красотата, тъй като тези две неща непрекъснато се стремят да разбиват точно клишетата :) А за офиса - тук при нас атмосферата е доста разчупена и отворена, въпреки че не е кой знае колко артистична (даже изобщо). Е естествено, имаше и хора, които откровено си казаха, че не ме харесват, но пък, както казах горе - решението е взето, на мен ми харесва и ми създава хубаво, различно настроение :)

   Наистина всеки си го има това "нещо" (или много "неща") - може да е дори такова, което не излиза от чантата, а прости си създава настроението без да е изобщо очевидно. Хората са толкова различни :)

   Delete
 5. Аз като луд привърженик на синия цвят пак да повторя, че много ми харесва комбинацията.Просто е адски различна и интересна.Няма да коментирам за какъв повод е подходяща или не, но аз с ръка на сърцето си признах, че не мога да сложа такова червило пред други хора :))) От друга страна на мен много неща не ми допадат като грим и ефект, но на други хора им стоят направо "уау", така че всичко е въпрос на вкус.И "да" вкусът се възпитава!
  Преди години не вярвах, че ще сложа ярко червено червило... ами направих го и се харесвам!
  Самият цвят като цвят, който се е получил е разкошен :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Допреди година и аз дори не се бях замисляла за такова червило... Но после видях зеленото на OCC, започнах да се зарибявам и да разглеждам косплей, и така май посвикнах с идеята. Но има много хляб да се изяде докато синьото и зеленото станат малко или много приемливи (ако изобщо станат в нашия живот) :)

   И май границата с червеното червило се оказва решаваща за много момичета :) Като погледна назад, като бях тийн-че и розовият глос ми се струваше много, но пък колко грим слагах на очите, не е истина. Радвам се, че смених тактиката и сега е обратното :D

   Delete
 6. На този етап от живота ми, въпреки цялата ми смелост в гримирането и всичко, което правя, това ми идва too much. Не искам да те обидя, в момента освен за Хелуин, за друго не го виждам. Но никога не се знае бъдещето какво ми е подготвило... Поздрави за смелостта!
  shiderova.blogspot.co.uk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Точно бъдещето ми дава май смелост :) И не ме обиждаш, Дени, напротив - навеждаш ме на мисълта, че щом като сега сложих тези червила, не знам за Хелоуин какво трябва да направя, че да ми се стори предизвикателство - ще трябва да се потрудя :D А принципно не се правя много за този празник...

   А и ти наистина си смела в грима, което аз не мога да кажа за себе си по принцип (много рядко слагам по-тежък или забелязващ се грим на очите, например). Много ми харесваш с червено червило и опушени очи - стои ти като на жената-вамп, и то съвсем естествено :)

   Delete
 7. До колкото разбирам от коментарите си го носила и навън? Като изключим големия процент шокирани погледи, как оценяваш реакциите на хората? Аз не бих сложила подобно червило, но ме накара да се замисля...В крайна сметка слагаме всякакви цветове на клепачите си, интересно е, че за устните има наложен стереотип за червено и телесно. С хора като теб, нещата може да се пораздвижат ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Надявам се да си права за последното!

   А за носенето навън - даже два пъти :) Шокирани погледи май не видях, само едно хлапе ме загледа, другите хора по улиците или изобщо не забелязваха, или си ме гледаха нормално (а на заден план са си казвали "Не дразни лудите, може да те нападнат" :D). Иначе един колега се облещи по-сериозно, а останалите гледаха любопитно. Ама и те си ме знаят, де :)

   Delete
 8. "Ама че грозотия, никога няма да сложа такова!" - права си, такива неща не трябва да се казват. И аз така си казвах за червеното червило /защото съм много бяла, както и ти/ ама ей ме на, че почнах да нося отвреме навреме :)

  bbrillliantt.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Аз вече не мога да живея без червено червило... За всичко май си има етапи и периоди - най-яки са експериментаторските :)

   Delete