Prettybox April '13

by - Sunday, April 21, 2013

Здравейте, красавици!


Преди десетина дни пристигна априлската "еко" Prettybox кутийка (а аз пиша чак сега) - този път определено се бяха постарали повече и със съдържанието, и с изпълнението. С две думи - оправдаха си цената и ми поднесоха продукти, които ще си ползвам с удоволствие :) Щеше ми се да има повече декоративна козметика, но имайки предвид еко концепцията, май за тази кутия щеше да е трудно... 

Ето какво съдържаше свежата опаковка:
1. Ayuri Natural Coconut Body Wash - пълен размер, 200мл
2. Papier Poudré (Rachel) - 3 книжки по 20 листчета
3. Lip Gloss by BM Beauty (Cherry Bomb) - мостра, 2мл
4. Madara Deep Balance Toner - 3 мостри по 5мл
5. Madara Eye Repair Cream - 3 мостри по 3мл
6. Organic Surge Blissful Daily Moisturiser - 2 мостри
7. Biotrade Baby Shampoo - мостра, 25мл

Мострите на Organic Surge се бяха скрили най-отдолу :)
Накратко за продуктите... Най-много се зарадвах на матиращите листчета Papier Poudre, тъй като ползвам такива всекидневно, а инглотските взеха да ми свършват. Душ-гелът ухае чудесно, а и е на малък семеен бизнес - обичам да подкрепям такива инициативи :) Глосът не е нищо особено, а и е в доста неудобна за такъв тип продукт форма (кутийката се разлигави още при отварянето й). Доста се зарадвах и на крема за очи Madara - трите мостри горе-долу правят 2/3 опаковка в реален размер :D Останалите мостри ще пробвам на път.

На ниво мозъчна дейност, тази кутия ме наведе на мисълта, че има голямо омазване на понятията био, натурален, еко и т.н. Според прочетеното/наученото през годините, разграничението е следното:

 • "натурални" са продуктите, съдържащи съставки с натурален произход като екстракти и масла, отричат употребата на доказано вредни субстанции (а и недоказано, впрочем), и са с възможно най-ниско съдържание на химия; 
 • "био/органик" са продуктите, съдържащи определен процент съставки с минерален произход и натурални съставки от растителни култури, обработвани без вредни способи и пестициди. Тези продукти минават определено сертифициране, като различните сертификати имат различни изисквания - без петрол и синтетики, тестове върху животни и генно модифициране, рециклируемост на опаковките, и т.н.); 
 • "еко" пък е просто понятие, обозначаващо, че за производството на даден продукт, опаковката му и разпространението дори, са се използвали методи, щадящи околната среда (в този смисъл, почти всички био продукти са и еко, поради изискванията на повечето сертификати)...

По-голямата част от съдържанието на априлската Prettybox е по-скоро с натурални съставки - био сертифицирани са само продуктите на Organic Surge и Madara. Това не ме притеснява много-много, но като цяло нещо не ми се връзва еко концепцията на кутията... Както и да е, не съм спец, ще се радвам, ако някой по-навътре в темата коментира :)

По-доволна съм като съотношение цена/съдържание в сравнение с първата кутия - има какво да се желае, но се надявам да вдигат стандарта с всяка следваща. Бяха се постарали повече и с картичката - принтът далеч не беше толкова лош, въпреки че грешчиците не бяха доизгладени. Идва чуденката дали да си поръчам следващата, но май това ще зависи от темата й :)

Ще направя отделни ревюта на душ-гела, гланца и матиращите листчета (и евентуално на крема за очи), така че останете на линия!

Поздрави и усмивки от мен, и не се колебайте да споделите своите впечатления от кутията :*

------------------
Hello, lovelies!

Above you can see the contents of the April Prettybox edition. It was supposed to be an "eco" box, but not all products fit the concept, unfortunately. The terms natural/organic/eco are used in the wrong sense sometimes - most products in the box simply contain some natural ingredients, and are far away from organic certificates (which is a prerequisite for being eco, imho). However, I'm happy with the contents and will use everything, especially the Papier Poudré mattifying papers. I'll review some of the products separately, so stay tuned :)

You May Also Like

2 comments

 1. Листчетата, листчетата <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Добри са, но честно казано от същия вид (с пудра) на Palladio са май по-добри... Но все пак и тези вършат доста добра работа :)

   Delete