Prettybox Bulgaria March '13

by - Monday, March 11, 2013

Здравейте!

Предполагам, вече сте видели съдържанието на първата Prettybox кутия - и сте прочели не едно и две разочаровани ревюта. Аз лично поизчаках малко, за да поразмисля трезво върху цялата работа, с все плюсове и минуси, и ето какво ми се върти в главата 5 дни след получаването на кутията и отшумяването на първоначалните емоции...
Като цяло съм доволна от съдържанието - пробвала съм само базата на Inglot, а останалите продукти са ми напълно непознати. Но това, което хич не ми харесва, е цената - тя съвсем не е 25лв, по-скоро от порядъка на 15лв максимум, имайки предвид, че само един продукт е в пълен размер, а останалото са мострени/джобни размери...

Най-любопитен ми беше балсамът Figs&Rouge (пълния размер), но засега няма да го пробвам - имам доста такива за привършване. Ружът на BM е също доста интересен... На тези два продукта май ще направя отделно ревю, веднага щом мога. Бях сред първите 20 поръчали, и получих и 2 мостри на крем за лице с термална вода на марката Jonzac, които остават за пътувания (както и кремчетата за ръце 21). Skinetica пък, колкото и да съм любопитна, няма смисъл да ползвам сега, тъй като имам една-единствена пъпчица. Надявам се да не се изпъпчвам за в бъдеще, но иначе няма как да пробвам, освен да си помъча черните точки - може и да се получи нещо :D

Самата кутия пък замина за "рециклиране" - в нея ще си държа продуктите с изтекъл срок на годност, но чиято опаковка обожавам и съм запазила. Може би и за тях трябва да ви драсна някой пост - една лудост повече на блога ми никога не е излишна, а и може да намеря съмишленички в това мое своеобразно "Плюшкин-стване"  :)
Въпросът е, дали за тази цена бих поръчала и следващата кутия? Не съм решила, но пък и време има. Оценявам труда на момичетата, подготвили кутиите така мило (а и че ни направиха част от изготвянето им със снимките във Facebook). Бих им препоръчала да заложат на по-добър дизайнер и редактор за картичката, обаче... :D Най-вече, надявам се скоро съотношението съдържание/цена да е като на Glossybox и подобните кутии - иначе това начинание ще претърпи неуспех, а на мен лично ми се иска и ние да можем да се похвалим с такава чудесия :)

-----------
This post gives you a peek into the first Bulgarian beauty box - Prettybox :)

As you can see, there are mainly samples in it, besides the Figs&Rouge balm. I haven't tried anything in it (except for the Inglot Base, which I hate), and I'll be happily testing the products. All in all, I'm happy with the contents - the samples went straight into my handbag, as I like travel sized products. The most interesting things are the balm and the BM blush, which I'll be reviewing separately (as soon as I get to them).


The main rant about the box was the price, as it doesn't cost as much as we paid for it, for sure... I hope the people behind Prettybox will take a note from the generally negative outcry, which their first box caused, and soon the contents/price will be on a par with Glossybox and the like :) I'll be very happy if you share your thoughts on this one - especially, if you've tried other beauty boxes!

You May Also Like

8 comments

 1. Първото, на което погледът ми се спря, когато отворих моята кутия, беше картичката. Хмм защо тази картинка е с толкова странно качество?
  Хаха както и да е, не това е най-важното. Аз съм доволна от продуктите, но не и от тяхното количество. За да се чувстват по-удовлетворени потребителите е необходимо или понижаване цената на кутията или увеличаване размера на опаковките :) Ако съотношението е същото като в мартенската кутия, не мисля, че ще има още много кутии за напред. Все още не съм убедена дали искам да поръчам следващата.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Определено подкрепям - все пак, най-малкото до което трябва да се стигне е до цена, която отговаря на продуктите. А дали ще имат скоро възможност да предлагат равностойност по-голяма от цената (като в Glossy/Birchbox), зависи само от това доколко ще си свършат работата по не повече от следващите две кутии - след това никой няма да ги отрази, ако не се справят добре...

   Delete
 2. Ели, ти си ми толкова любим съ-блогър и го знаеш предполагам... В момента даже ми е една идея притеснително да не се нацупиш нещо... но, по дяволите, защо толерираш посредствеността?
  Или пък това: "...а и че ни направиха част от изготвянето им със снимките във Facebook" - имаш предвид постването на еднотипни снимки на кутиите с низка резолюция, минали през Instagram? Да бяха споделяли с кои вносители вече сътрудничат или да ни запознаят виртуално с хора, стоящи зад идеята? Обидно ми е. Бизнес моделът е идеално измислен и са го взели наготово, не го забравяй това.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ооо, бизнес-моделът си е повече от откраднат, това си е ясно от началото :) А на мен наистина ми бяха приятни тийзърите им, няма какво да си кривя душата. Само и кутията да беше ОК :( За това дали ги толерирам - не, напротив, ясно и точно си казвам на мен какво не ми харесва :)

   Delete
 3. Идеята не е никак лоша, но продуктите от списъка не ми изглеждат особено интересни.
  Това, което обаче наистина ме подразни е, че в тази кутия май ипа доста мостри, които в нормалния свят са безплатни.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Това подразни всички ни - просто цената не беше оправдана от продуктите съдържанието :( Но този месец е далеч по-добре откъм себестойност :)

   Delete
 4. Някой знае ли дали мога да си поръчам BirchBox да ми я донест в БГ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ето в тази темичка в БГ Мамма обсъждат кутийките, ако може да ти помогне... :)

   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657513.0;all

   Delete