Ароматен следобед с Enzo.bg - Diesel Plus Plus Feminine

by - Saturday, February 23, 2013

Здравейте!

Тази седмица в ароматния следобед с Enzo.bg ще ви представя парфюм, който самата аз си взех оттам - Diesel Plus Plus Feminine!

Ароматът излиза на пазара през 1997г, като таргет-група, както и на повечето парфюми Diesel, е младата аудитория. Опаковката е изключително симпатична - кутия за мляко, подобна на масово разпространените на Запад, само че по-малка. На нея има дори кравички :) А бутилчицата е във формата на контейнер за мляко!

Самият аромат е доста сложен като композиция, и затова може би е трудно да се отделят различните нотки в него. Връхните нотки са горчив портокал, момина сълза, касис, ананас. В сърцевината са заложени жасмин, кокос, магнолия, орхидея, лилум, череша, ягода, червена ябълка и мляко (!), а основните нотки са мускус, сандалово дърво, кедър, кехлибар, индийско орехче и ванилия.

За мен лично ароматът е почти унисекс, силно мускусен, с подчертано цветен акорд (бели цветя), под които се усеща млечният привкус. Нося го всеки ден, тъй като не е натраплив или подчертано вечерен аромат. Бих го определила като по-зимен аромат, тъй като за лятото залагам на по-свежи и цитрусови ухания. Изветрява за около 3 часа, което не е плюс, но не е и минус - много дълготрайните парфюми понякога ме дразнят, ако се разгръщат не по моя вкус.

Интересно е да се отбележи и името на парфюма - ако си спомняте, калцият (най-известната от многото полезни съставки на млякото), е двувалентен. Няма да навлизам в подробности за химични формули от 7 клас, но в общи линии калцият може "сключва сделки" с до два други елемента. Обозначението му е Ca++, откъдето и името на парфюма Plus Plus :) Самият спрей съдържа и млечни протеини, които са полезни за кожата.

Парфюмчето е на изключително достъпна цена, предлага се във формат Eau de Toilette, 75мл.

*** Публикацията е спонсорирана от Enzo.bg.

You May Also Like

0 comments