Ароматен следобед с Enzo.bg - Cartier De Lune

by - Friday, February 08, 2013


Превъплъщение на разкоша, на градините, които са описвали английските романтици през 18-ти век, на нежността и абсолютното спокойствие - това е ароматът, който ще разнищя днес в следобедната рубрика с Enzo.bg. 

Cartier De Lune блести под нощния светлик като капчици роса, уловени върху паяжина... Създаден през 2011г от Матилд Лоран, парфюмът бяга от тежкото ориенталско минало на бранда и носи ефирни емоции. Това е и първият дамски аромат на Cartier след Delices De Cartier, който излиза на пазара през някак далечно изглеждащата ми 2006 година. 

Уханието е инспирирано от момента, в който всяко цвете обръща листчетата си към звездното небе и, успокоено от лунната светлина, отдава най-нежния си аромат - ода за нощта, за съня, за мечтанията. Дори опаковката напомня среднощно сияние, което ни води през омагьосани градини...

Cartier De Lune е комбинация от градински цветя, набрани в най-потайните и тихи часове. Разгръща се нежно с розов пипер и зрънца хвойна, сърцевината ухае на орлови нокти, циклама, роза и момина сълза (любимото ми цвете), а за завършек - нежен, но отчетлив полъх на мускус и дървесни нотки.

Не знам защо, но този парфюм ми напомни за едно изключително красиво произведение на Байрон, She Walks In Beauty - което, макар и тук на български, се разлива с нощната си нежност, подобно на Cartier De Lune :)

Тя иде като нощ красива
със чисти звездни небеса.
В лика й лъч и мрак разкриват
Pic Source: Fragrantica
най-нежните си чудеса;
не като ден лъчи разлива —
като предутринна роса.

Ако отнемем от лъчите,
ще се загуби чарът прост,
който изгрява във очите
изпод къдрици-абанос,
където често пъти скрит е
невинен порив, мил въпрос.

И кротки, но красноречиви
по устните и по челото
се гонят блясъците живи
на дух, отдаден на доброто,
на чувства и на ум, щастливи
в единството си с Естеството. 

Дж. Г. Байрон, 1814г.

*** Публикацията е спонсорирана от Enzo.bg.

You May Also Like

0 comments