Ароматен следобед с Enzo.bg - Dsquared2 She Wood

by - Thursday, January 17, 2013

Здравейте!

Днес съм на една особена вълна - слънчевото време навън ми напомни за страхотните разходки из тепърва пробуждащата се гора през пролетта. Понесена от тези спомени, реших да напиша таз-седмичната статия за Enzo.bg. Ще ви представя един парфюм, на който съм фен още от самото му излизане - Dsquared2 She Wood.

Първото, което човек забелязва, е опаковката. Като заклета почитателка на скандинавския дизайн, бутилката на този парфюм предизвика в мен истинска еуфория. Изчистените линии, нежната комбинация от стъкло и дърво, и непривичните за дамски аромат остри ъгли ми направиха невероятно впечатление още първия път, като видях рекламка в списание.

Не можеше да не се отчете и страхотната игра на думи в името - She Wood (she - тя, wood - дърво), прочетено на английски звучи като She Would (буквално - тя би...). Многозначително и даже закачливо, то ме наведе на мисълта, че с този аромат определено ще си паснем.

Така и стана. Историята на Dsquared2 She Wood е доста интересна - дамският аромат е изграден върху основата на мъжкия He Wood, като това го прави малко или много унисекс. Връхните нотки на лимон, нероли и жасмин нежно обгръщат сърце от виолетки, хелиотроп и мускус. А накрая ни дебнат кедър, ветивер и кехлибар.

Dsquared2 She Wood не е типичен момичешки парфюм. Създателката му Дафни Бъги е вложила в него от своята канадска жилка - твърдост, увереност и неотстъпчивост, които виреят в северните гори. Затова и харесвам аромата, виолетките събуждат в мен романтиката, а кедърът - силата на човек, който обича да е сред природата и черпи енергия от нея.

Освен оригиналният She Wood, Dsquared2 предлагат още и вариациите Velvet Forest Wood и Golden Light Wood, които също можете да откриете в Enzo.bg.

Ще се радвам да споделите своите размисли за този аромат (а и не само) :)

*** Публикацията е спонсорирана от Enzo.bg.

You May Also Like

2 comments

  1. това определено е един от любимите ми парфюми!

    ReplyDelete
  2. Наистина е страхотен, и е подходящ за всеки сезон :)

    ReplyDelete