Ароматен следобед с Enzo.bg - Armani Code Ultimate

by - Wednesday, January 09, 2013

Здравейте!

Започвам нова рубрика, спонсорирана от Enzo.bg, в която ще си говорим за парфюми и аромати! Освен пирамидата и историята на уханието, ще ви поднасям и малко от собствените си размисли, на които ме е навело то. В блога ми доста рядко се е говорило за света на парфюмите, и мисля, че рубриката е един прекрасен начин да запълня тази празнина! Надявам се да ви е интересно и полезно!

Първият аромат, на който ще се спра, е Giorgio Armani Code Ultimate. Ако половинката ви е любител на плътните ухания и изисква лукс във всеки детайл - това е неговият аромат.

Връхните нотки се формират от свеж и тръпчив грейпфрут, мандарина и анасон. Следва сърцевина от упояващ кедър, кипарис и хелиотроп, а базовите нотки се разгръщат с боб Тонка, кожа и екзотична ванилия.

Няма нищо по-привлекателно у един мъж от загадъчният аромат, който оставя след себе си. А Armani Code Ultimate със сигурност не разкрива тайните си изведнъж. Стилен като най-изискания смокинг на Джеймс Бонд!


Новият парфюм е не с една, а с няколко идеи по-чувствен и луксозен от предшественика си. Подписът под уханната селекция е на Антоан Мезондиo от Givaudan. На пазара е от есента на 2012г, с опаковка, която ясно заявява, че притежателят й не търпи претенции и капризи. Изчистена форма, ясни линии и плавни преходи оформят силует, който подхожда на истински взискателния господин.

Мисля, че такава комбинация от съставки би се харесала на улегналите, търсещи изискани удоволствия мъже. Като тези, които пият чашата си с уиски на покрива на някой нюйоркски небостъргач, в компанията на дама в черна рокля. А на звездната светлина проблясват ръкавели от чисто сребро. Точно като от Film Noir :)

Несъмнено подарък за взискателни половинки, не мислите ли?

*** Публикацията е спонсорирана от Enzo.bg.

You May Also Like

2 comments