Decleor Hydra Floral Flower Nectar Moisturizing Cream

by - Thursday, January 03, 2013

За много години!

Като за първи пост тази година съм приготвила ревюто ми на един не много скорошен подарък от списание Grazia - сигурно помните как блог и форум-пространството лудна по крема Decleor Hydra Floral Flower Nectar Moisturizing Cream, който се предлагаше на маниакално ниска цена. И аз си взех, и ето какво мисля за него след като го тествах хубавичко :)

Първо, малко за марката. Decleor определено са висок клас козметика, и определено не влизат в моя "нормален" ценови клас. Използват съставки с натурален произход, като залагат много и на ароматерапията - почти всеки техен продукт е с ароматерапевтични свойства, а предлагат и чисти етерични масла.

Да преминем към самия крем. Текстурата му е лека и кадифена, необходимо е малко количество, за да се разнесе по цялото лице. Забелязвам, че като нанеса малко, кожата ми е хидратирана, но остава матова. А мога да използвам и повече, когато имам нужда от екстра хидратация, но тогава малко лъсвам. Усещането при нанасяне е чудно - кремът ухае прекрасно на цветя, попива лесно и оставя чувство за свежа и хидратирана кожа.

Определено озарява тена, особено когато кожата ми се е поизсушила и "поизморила" от слънцето, студа и вятъра. Самият крем няма слънцезащитен фактор, но предпазва от агресиите на околната среда и замърсяването. В дългосрочен план не ми излязоха пъпчици, а и поричките ми са ок, така че не се притеснявайте от кожни драми (освен ако нямате чувствителност към някое от маслата в състава). За съжаление, към обяд лъсвам, както с почти всички кремове.

В заключение - харесва ми много, но не бих си взела пак, дори и да беше на същата цена. Мисля, че просто кожата ми се нуждае от малко повече себумен контрол, който този крем няма. В по-тежки зимни условия ми идва чудесен (въпреки че е мазна, кожата ми се дехидратира ужасно), но дотам. Ако обаче имате по-суха кожа от моята, мисля, че това би бил чудесен крем за всеки ден. Освен това е и чудесна основа за фон-дьо-тен :)

Надявам се да съм била полезна, все пак Decleor Hydra Floral Flower Nectar Moisturizing Cream от аптеката си е сериозна инвестиция - около 80лв е.

Поздрави от мен!

You May Also Like

0 comments