Monday, 12 August 2013

Lush Aqua Mirabilis

Здравейте!

Днес ще ви пея за поредната сладка лъшовинка, която изпълва банята ми с ухание :)

Става дума за ексфолиращото блокче Lush Aqua Mirabilis. То съдържа какаово и бадемово масло, плюс стрити бадемови черупки, които му придават най-страхотния аромат на ядки, който съм подушвала. И най-хубавото е, че се усеша поне час-два след баня.


Да минем на същественото. За разлика от Buffy, това за мен си е чист ексфолиант - т.е. след него си имам нужда от лосион за тяло. Ако кожата ви обаче не е толкова суха, колкото моята, може би ще минете и без него. Ексфолиращият ефект е доста по-силен от този на Buffy, но пък по-слаб от този на Sugar Scrub - бих го описала като мек, но наистина ефективен. При контакт с водата по кожата блокчето се топи в млечно бяла течност (както се оказа - чисто бадемово мляко) и гореспоменатите черупчици.


Освен страшно приятната миризма и ефективното ексфолиране обаче, Aqua Mirabilis за съжаление е доста по-неикономичен от другите продукти на Lush, които съм имала. След 3-4 използвания съм на половината, а не го използвам върху цялото тяло. Признавам си, че Buffy ме изненада като издържа над 20 използвания, но това със сигурност няма да изтрае толкова дълго (отдавам го на това, че Buffy беше доста мазно блокче и затова не се топеше толкова лесно).

Цената от 17.50лв за мен е оправдана от гледна точка на глезотията - това определено е малко уханно съкровище за "специални"/не толкова специални дни :)

2 comments:

  1. А може ли да кажеш от къде могат да се купят въпросните продукти? Има ли магазини или само от нета? Мерси :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. София, The Mall - засега само там имат магазин. Но ако им пишеш във Фейсбук, ще ти изпратят избраното по Еконт, например :) Доставката е стандартна :)

      Delete