Maybelline TerraSUN Bronzing Powder

by - Sunday, April 01, 2012

Здравейте, момичета!


След поредния опит да се спра да не си купя бронзираща пудра, реших, че просто трябва да го направя и да видя какво ще стане... И така се озовах с Maybelline TerraSUN Bronzing Powder в чантата.

Колебаех се между тази и една на Essence, която беше по-евтина, но беше доста по-тъмна. Maybelline TerraSUN Bronzing Powder се предлага в 3 нюанса, като първият е много светъл. Това ме и накара да си я взема -  все пак с този мъртвешки зимен тен  не мога да се наклепам с нещо с цвят на негърка... :D

Та, за пудрата. Както казах, предлага се в 3 цветови комбинации, като моята е 01 Light Bronze. Външната част е по-светлата, а слънчицето в средата е тъмно. И сега идва лошата новина - това по-тъмно слънчице е толкова твърдо, че не може да се вземе с четката от него. По никакъв начин. И с пръст не може човек да вземе цвят от него, по снимката си личат опитите ми да "изчегъртам" нещичко, но уви...

Както и да е. Светлата част за сметка на тъмната е сравнително мека и приятна - съвсем ефирна е, и може да се наслагва до колкото е необходимо, което ми харесва много, защото няма как да сбъркам с нея. Нюансът е съвсем естествен и изобщо не оранжевее (нещото, което ме спря да взема пудрата на Essence). Съдържа съвсем леки блестящи частици и е много приятна за употреба. Не става за контуриране заради блясъка, но добавя много приятен акцент към грима, използвана на скулите.

Ароматът е малко натраплив - като на сапун, но бързо изветрява. Опаковката е малък минус - не става за разнасяне, защото се отвинтва много лесно, а ми се иска да си я нося, защото не е много трайна. За съотношението цена-количество: 16гр за 11.80лв, но имайки предвид, че половината от тези 16гр са неизползваеми, малко скъпичко ми се струва.

Не знам дали и при другите комбинации вътрешното слънчице е толкова твърдо, но определено с него Maybelline са се изложили. Язък за това, че външната част е толкова хубава - да бяха направили цялата пудра такава!
-------------------------

Hello, girls!

I've always been afraid of bronzing powders, but finally I was tricked into buying one that looked suited to my skin tone - Maybelline TerraSUN Bronzing Powder.

It's available in 3 combinations, and mine is the lightest - 01 Light Bronze. The outer circle is lighter, and the inner sun is a bit darker. But... the inner sun is simply unusable. It's so hard that it doesn't transfer onto the brush. I tried with to swatch it with a finger nothing happened (you can see the marks on the pic above).

The outer circle on the other hand, is very nice - sheer, but buildable, so you can't go wrong. It's also a very beautiful shade, far from orange. Due to the subtle sparkle it can't be used for contouring, but used as a blush it adds a nice summer tan to the cheeks.

The scent of the powder is quite strong, but fades away rather quickly. The packaging is a bit shabby and opens very easily, so don't carry this thing into your bag, even if you want to touch up (which you will - this powder isn't very long lasting). As for the quantity, it's 16gr, but as I mentioned half of them are unusable, so it's waste of product. Shame Maybelline, shame...

And here's a little Louis Armstrong from me to celebrate the Sunday :)

You May Also Like

2 comments

 1. Имам същата пудра в същия цвят, но честно да ти кажа, ако не бях прочела, че вътрешното слънце е по-тъмно нямаше да разбера:)) на мен ми изглежда еднаква цялата.
  Моето мнение основно се припокрива с твоето. Хубавото бих казала е, че е доста светла, заради което е подходяща за светли кожи и не може да се прекали, но пък имам усещането, че не само от вътрешността ами цяла пудра е твърда и трудна за свяляне на цвят, което може да може и за минус. Минус е и както писа - калпавата опаковка т.е падаща капачка.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Здравей!

   И аз в магазина не обърнах внимание, че са два нюанса, но като се прибрах го установих, както и тая ужасия с твърдото слънчице... Наистина и външната част не е много мека, но в сравнение с вътрешната е чудна :)

   Delete