Essence I Love Stage Eyeshadow Base

by - Saturday, January 14, 2012

 Ok, I know my lids are oily but Essence I Love Stage Eyeshadow Base is... eww...

It all starts well - a good packaging with a sponge applicator, really useful. The base blends in nicely, evens out the skin tone and could work as a concealer, to brighten up the dark circles (the shade is pretty light). It even makes eye shadow pop so well.

But staying power - no, so no no no no. After a couple of hours I see the worst creasing ever, even with eye shadows that normally last well. So, what's the problem?

A good base is meant to prolong the wear time, right? I don't know, the strangest part is that so many girls love this base... This only shows how personal experience is when it comes to makeup.


Enough. I hate writing negative reviews. It's so sad this didn't work for me!

---------------------
Ок, знам, че клепачите ми сигурно са най-ужасните на този свят, и не задържат никакви сенки. Но основата Essence I Love Stage е просто... пълен провал.

Всичко започва добре. Опаковката е приятна - шишенце с апликатор гъбичка, доста удобно. Нанасянето е лесно и приятно, самата основа не е мазна, и попива лесно. Изравнява цвета, и прави погледа по-сияен и свеж (доста е светла, може би тъмните кожи няма да харесат нюанса). Сенките изглеждат по-ярки и наситени, когато се нанесат отгоре. Та, какъв е проблемът?

Издръжливостта. Няма такава. Финито. Една база за сенки преди всичко трябва да удължава трайността на сенките. А тази прави обратното - дори и сенки, които по принцип издържат по 3-4 часа без събиране в гънките, с тази база се скапват още след час-два. Не знам къде е проблема, други момичета писаха, че са много доволни, но това само показва колко е индивидуално всичко в грима.

Достатъчно. Мразя да правя негативни ревюта. Ама ме е яд...

You May Also Like

8 comments

 1. Ели, имам една приятелка, която като теб е с много мазни клепачи. Доколкото съм чувала от нея, след фон дьо тен-а си си слага пудра и чак след това основа. Казва, че това много й помага. Не знам дали е точно така, защото моите клепачи са толкова сухи, че чак се белеха по едно време, но си струва да пробваш.

  Иначе чудесна публикация, спести пари на много момичета със сигурност. Включително и моите.

  ReplyDelete
 2. Честно казано толкова много неща имам чувството, че ще ми натежат на клепачите :D Но пък си заслужава да опитам...

  ReplyDelete
 3. И аз съм разочарована от тази основа, с мазни клепачи съм, но според мен за една хубава основа за сенки тове не би трябвало да е от значение. Мога да споделя аз как си решавам проблема- с коректор стик на Avon- Ideal shade. Съвсем случайно открих тази му функция, но съм много доволна,сенките ми не мръдват 7-8 часа :))) Реших да пробвам и други коректори за тази цел, но не се получи, явно този е с точната консистенция.
  Поздравления за блога, от известно време го чета и много ми допадат публикациите :)

  ReplyDelete
 4. Ооо, само си търсех повод да пробвам този коректор :) Ще го взема следващия път като е в промоция! Права си, че една хубава основа трябва да си върши работата, независимо от вида клепачи, все пак главното е да подобрява дълготрайността...

  ReplyDelete
 5. Моите клепачи са нормални, не сухи, не прекалено мазни. Доволна съм от базата на манхатън. Не е много удобна кутийката, но пък е страшно издръжлив продукт. Дано намериш твоята. Поздрави

  ReplyDelete
 6. Имала съм базата на Манхатън в бялата кутийка - хич не я харесвах, много трябваше да се разтърква, и пак оставаше на бразди някак. Иначе съм много доволна от тази на Ардеко, а следващата мисля да е на Инглот, та и нея да пробвам :)

  ReplyDelete
 7. Аз също имах големи очаквания за тази основа, но явно както каза - всичко е индивидуално,
  За това се върнах към първата ми база на avon, която ми харесваше и нз защо я смених, явно заради хвалбите исках да пробвам тази. Но явно вече няма да я сменям :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ако имаш предвид базата на Avon в бурканчето - добра е, но има и по-добри от нея, така че не се ограничавай. Тази на Artdeco в бурканче е може би една от най-добрите на пазара ни, но е малко по-скъпа. А на Catrice също има една доста приятна (в шишенце с апликатор) :)

   Delete