Eксфолиращ измиващ гел и тоник ДеВа Pure

by - Saturday, July 31, 2010


Супер добри продукти за мазна и склонна към недостатъци кожа. Серията разполага също и с дълбоко почистващ гел, гел за локално третиране, почистваща маска, матиращ крем-гел и рол-он концентрат за проблемни участъци, до които аз за съжаление все още не съм стигнала. Основната съставка във всички тези продукти е цинк, за който мисля, че всички си знаем какво му е действието върху проблемна кожа. 

Иначе съдържанието и на ексфолианта, и на тоника ги прави доста skin friendlyи двете нямат съдържание на алкохол, само в тоника плува някакъв sodium methylparaben, но за 4 – 5 лв. (между колкото варира цената на отделните продукти) – толкова!

Конкретно за ексфолиращия гел – много приятен като усещане, частичките не са толкова груби, но въпреки това се усещат (проблем, който аз лично имам с голяма част от ексфолиантите на пазара). Подходящ е за ежедневна употреба, но само сутрин или вечер - два пъти дневно ще дойде малко множко, все пак е ексфолиант. Обещава анти акне формула, което аз не мога да коментирам, защото нямах нищо за изчистване в периода, в който го ползвах. За другото обещание - предотвратява образуването на пъпки и черни точки – с чисто сърце мога да кажа, че нищо не ми излезе, а това си е показател J. Недостатък е опаковката – аз ли все нямам късмет, не знам, но всички тубички на Дева се чупят в моите ръце и тази не направи изключение. Говоря за пластмасовото капаче на края на тубичката. Е, как пък не ми се е случвало с нито една друга марка козметика! Та така де, наложи се да го пресипвам в кутийка от крем за лице. 

Тоникът от своя страна е моят личен фаворит в категорията тоник за мазна и смесена кожа – нежен, мек, хидратиращ, в същото време попива много бързо, а ароматът му е божествен (но не натрапчив J). Честно казано няма изразен силен матиращ ефект, но с едно матиращо кремче отгоре нещата стават приемливи. Доста подходящ е за чувствителна кожа, имайки предвид и липсата на алкохол и всякакви други дразнители  в съдържанието. Аз лично повторих покупката, мислех и да я потретя, но реших да сменя за малко, защото кожата все пак свиква J.

- No EN version of this post, because these products are only available in Bulgaria.

You May Also Like

0 comments